TOTS 21

Imatges de la jornada. Fotos: Ajuntament

Coincidint amb la campanya ‘Let’s Clean Up Europe’, un centenar de voluntaris i voluntàries han participat aquest dissabte 8 de maig, al matí, en el segon itinerari ‘Camina i neteja’, organitzat per Icaria Cooperativa i l’Ajuntament de Castellvell del Camp. La ruta s’ha iniciat, a les 09:30h, al centre del poble i ha finalitzat al Puig de l’Àliga. A final de la jornada de neteja s’havien recollit prop de 300 quilos de brossa.

El voluntariat s’ha dividit en tres grups, per evitar aglomeracions, que han fet tres rutes per l’entorn del poble fins arribar al Puig de l’Àliga. Mentre feien el recorregut recollien els residus i deixalles que es trobaven pel camí, amb l’objectiu de denunciar “tota la gent incívica que vol gaudir del paisatge però que també el volen embrutar”, perquè com diu la dita “no és més net qui més neteja, sinó qui menys embruta”.

‘Embrutes o recicles’

Aquesta és la segona edició del ‘Camina i neteja’ que es fa per netejar el municipi. Es tracta d’una de les accions que formen part del projecte ‘Embrutes o recicles’, creat conjuntament per l’Ajuntament de Castellvell del Camp i Icaria Cooperativa.

Let’s Clean Up Europe

L’activitat s’emmarca dins la setmana europea de la prevenció de residus i de la campanya ‘Let’s Clean Up Europe’, una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc…

Redacció