TOTS 21

El president del PP català, Alejandro Fernández, acompanyat del líder del PP, Pablo Casado, a l’exterior de l’ICIQ. Foto: Eloi Tost

El president del Partit Popular, Pablo Casado, s’ha mostrat «sorprès» perquè el govern espanyol «no hagi concretat mesures» per evitar que la mutació del coronavirus que s’ha produït al Regne Unit arribi a Espanya. El líder dels populars ha recordat que més d’una desena de països ja han imposat limitacions a la mobilitat amb el Regne Unit i que «només avui hi ha 200 vols» entre aquest país i l’Estat.

En una visita a Tarragona per fer costat a la canddiatura del president del partit a Catalunya, Alejandro Fernández, de cara a les eleccions del 14-F, Casado també ha assegurat que «no hi pot haver 17 Nadals», en referència a les diferències de restriccions de les diferents comunitats autònomes i ha demanat al president espanyol, Pedro Sánchez, que marqui «limitacions globals» per evitar la propagació de la covid-19.

Casado ha visitat l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) juntament amb Fernández. El tarragoní ha proposat «un pacte de ciència a Catalunya perquè torni a ser líder en ciència i innovació com ho va ser fa 20 anys». En aquest sentit ha recordat que mentre l’any 2009 Catalunya destinava un 1,7% del PIB a ciència i tecnologia, avui es destina al voltant del 1,4%, per la qual cosa ha dit que «cal començar a reaccionar». Fernández considera que «sense voler establir una relació causa efecte amb el procés separatista, la conflictivitat política acaba deteriorant les institucions i també  la qualitat de les polítiques públiques».

D’altra banda, en relació als nous horaris en la restauració i en l’hostaleria catalanes, Fernández ha exigit a la Generalitat que «no focalitzi en un sector i continuï aprofundint en el rastreig i els test massius i permeti que l’economia funcioni, perquè no sabem si tots aquests sectors seran capaços d’aixecar cap si el Govern els continua picant de manera sistemàtica».

ACN