.

.

TOTS 21

Carme Alba, al centre. Foto: Cedida

Carme Alba, al centre. Foto: Cedida

L’Assemblea Territorial de MES, Moviment d’Esquerres al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre ha escollit avui a Carme Alba, de Constantí, nova coordinadora territorial. L’assemblea ha aprovat el seu nomenament i el de tota la nova junta per unanimitat.

La candidatura encapçalada per Alba inclou cinc membres més: Carme Mas, coordinadora de Tarragona capital i Tarragonés; Miquel Àngel Prats que coordinarà Reus i el Baix Camp, Manel Vilajosana Costa Daurada es farà càrrec de Salou Cambrils i Vilaseca, i des de l’Ebre, Josep Maria Monfort. Joan Carles Infantes, de Torredembarra serà l’encarregat de la Tresoreria.

En l’elecció, Carme Alba ha destacat que vol treballar per “contribuir a la construcció d’una nova realitat nacional, de progrés i amb més quotes de benestar per a la ciutadania”.

Jordi Fortuny, regidor d’ERC-MES a Tarragona ha presidit l’acte. Fortuny ha destacat que el partit camina poc a poc però amb pas ferm i amb voluntat de créixer, donar a conèixer el projecte i fer-lo valer. Vicent Villena, secretari de territori de la direcció de MES, també ha intervingut a l’acte fent èmfasi en la importància de la nova estructura territorial per consolidar el partit: “Treballem per ser prescindibles, perquè quan deixem ser-hi nosaltres la nostra tasca pugui continuar i puguem sentir que hem assolit allò que buscàvem”.

Alfons Palacios, President de MES, en el seu discurs ha destacat dos reptes principals com a partit. En primer lloc reestructurar al territori per reduir la distància entre la direcció i les coordinadores territorials: “hi ha moltes persones molt vàlides a qui cal tenir en compte per definir les noves polítiques”, ha explicat.

El segon repte que plantejat Palacios és el de mostrar quins són els posicionaments del partit a la societat catalana: “Representem un espai molt ampli de la societat catalana, som una esquerra transformadora, que no rupturista, amb aspiració de governar, i clarament sobiranista”. També ha destacat que MES és una de les claus per eixamplar la base sobiranista, ja que recull un sector molt ampli de la societat al qual no arriben altres partits com ERC o el PDC. Ha reivindicat MES com a “hereus del socialisme i del municipalisme d’esquerres. No som ex-socialistes, som socialistes, però el PSC ja no ens representa”.

MES es posa a treballar a pas ferm al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, i a tot el territori amb la voluntat de ser un nou espai de trobada de l’esquerra i amb un compromís ferm per la construcció d’un nou Estat Català.