.

.

TOTS 21

La imatge de Carles Castillo, en una pantalla gegant durant la seva intervenció. Foto: Tarragona21

La imatge de Carles Castillo, en una pantalla gegant durant la seva intervenció. Foto: Tarragona21

El PSC té un candidat inconformista, rebel, revolucionari fins i tot. És Carles Castillo, l’exregidor de l’Ajuntament de Tarragona que mai ha amagat que és d’esquerres, molt d’esquerres, i que no pot fer polítiques que no siguin d’esquerres. Ve de les Joventuts Socialistes i s’ha mantingut fidel al color vermell intens.

En el míting s’avui, que va estar assajant durant hores de la mà de militants també molt d’esquerres, com Alejandro Caballero, no ha pogut més i ha ensenyat el puny en acabar la seva intervenció. Mostrava el puny de la mà esquerra ben alçat mentre recitava una de les frases més conegudes del Che Gevara: “Hasta la victoria, siempre”.

Castillo, molt estimat per la militància no només pel seu esquerranisme convençut sinó per la seva honestedat i claredat (és el Gerard Piqué de la política tarragonina però amb menys duros), ha fet una confessió; després d’agrair l’esforç que els socialistes van fer des de l’etapa de la transició, ha reclamat “un canvi”. Un canvi cap a l’esquerra, que Pedro Sánchez també ha recollirt després en la seva intervenció. “Hem de fer un pas endavant, ara és l’hora d’un nou socialisme”. Tal com va fer “la generació del 78, ara volem ser nosaltres els protagonistes de la història. És el nostre moment i no ens amagarem rere les banderes i les pantalles de plasma”, ha dit en referència a Mas i Rajoy.

Ambient d’eufòria

Visiblement impressionat per l’ambient eufòric del míting i per trobar-se envoltat pels líders socialistes espanyol i català, ha desgranat en algunes píndoles el programa del nou socialisme. “Tenim un compromís per la cohesió social, per potenciar l’economia i la societat del coneixement, per generar serveis públics de qualitat i no posar-nos al servei d’una quimera”, és a dir, la independència de Catalunya.

El PSC a les comarques de Tarragona té elaborat un programa amb 18 punts que avui ha començat a circular entre els assistents al mítins, on les infrastructures (“la gratuïtat de l’autopista, la millora ferroviària a les Terres de l’Ebre”) també hi tenen espai destacat.

Castillo és de convenciments inamovibles. “Les ganes de lluitar contra les injustícies aconsegueixen canviar ls coses”, ha començat dient. I els seus rivals -també dins el PSC- saben que no es rendeix fàcilment. Ara té un paper difícil en un entorn polític radicalitzat entre sobiranistes i neocentralistes. Serà inevitable per a Castillo abordar el tema: “Construirem un país donant-nos la mà amb tots els pobles d’Espanya”, li ha dit a Pedro Sánchez.

J. Garcia