TOTS 21

Carles Castillo, amb Carme Forcadell. Foto: Twitter Raquel Sans

L’ex socialista Carles Castillo anirà com a número 4 a les llistes d’ERC de la demarcació per a les eleccions catalanes del pròxim 14-F. Ho farà en qualitat d’independent, segons ha pogut confirmat Tots21, en una candidatura que serà encapçalada per la tarragonina Raquel Sans. La composició final de totes les llistes de les demarcacions catalanes ha de ser ratificada aquest cap de setmana per la cúpula del partit a Barcelona.

Castillo es posa en posició de sortida si tenim en compte els resultats de les eleccions del desembre del 2017. En aquells comicis, ERC va aconseguir 5 dels 18 diputats que envia Tarragona al Parlament. Llavors, el tiquet electoral tenia com a número 1 el vallenc i actual delegat del Govern al Camp de Tarragona, Òscar Peris. El seguien l’actual presidenta de la Diputació i vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, i la resta de diputats elegits eren el rapitenc Josep Lluís Salvadó, la tortosina Irene Fornós i l’espluguí Ferran Civit, que ja ha anunciat la seva renúncia a presentar-se per una tercera legislatura.

Castillo va decidir deixar el PSC a principis de setembre d’enguany per mitjà d’una carta enviada a la direcció del PSC i al seu líder, Miquel Iceta, al ministre de Sanitat, Salvador Illa, i a la direcció del partit a Tarragona, en què «amb molta tristesa» demanava oficialment la seva baixa com a militant en «no poder entendre ni compartir» la postura dels socialistes en diverses qüestions. En la missiva, exposa el seu desacord amb que el PSOE digui que té «ànima republicana» però «doni suport» a una monarquia «corrupta»; lamenta el «complex» del PSC davant el fet que càrrecs socialistes, com ell mateix, visitessin els polítics independentistes a la presó; o retreu les campanyes «negatives» contra l’alcalde de Tarragona Pau Ricomà (ERC) per «intentar canviar dinàmiques» que el PSC «no va voler canviar» mentre va governar.

Posteriorment, es va mostrar obert a escoltar propostes d’altres partits i se’l va vincular amb ERC quan es va conèixer que va enviar la carta de comiat a la republicana Raquel Sans una setmana abans de fer-ho al seu propi partit perquè li corregís el text. A més, el passat dia 16 de novembre representants d’Esquerra Republicana de Catalunya al Camp de Tarragona es van reunir amb Castillo per ‘intercanviar impressions’ sobre ‘la situació política actual i les futures eleccions.

J.S.