.

.

TOTS 21

Aquest matí un camió ha traslladat el material des de Reus i ha descarregat 7,1 tones de productes a la parròquia de Sant Pere i 8,9 tones més al magatzem que té Càritas Santa Maria a la plaça de la Vila. Foto: Ajuntament

Càritas Sant Pere i Càritas Santa Maria han rebut avui 16 tones de productes de primera necessitat procedents del Banc d’Aliments per distribuir entre les persones i famílies en situació de pobresa o risc d’exclusió social derivades pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Cambrils.

Aquest matí un camió ha traslladat el material des de Reus i ha descarregat 7,1 tones de productes a la parròquia de Sant Pere i 8,9 tones més al magatzem que té Càritas Santa Maria a la plaça de la Vila. Les entitats socials, que formen part de la Xarxa de Distribució d’Aliments juntament amb la  Creu Roja, s’havien quedat sense existències pel creixement de les atencions a causa de l’arribada a Cambrils de famílies ucraïneses que fugen de la guerra, entre altres.

Justament aquesta setmana l’Ajuntament ha signat el conveni amb les tres entitats de la Xarxa. Aquest nou acord consolida l’increment extraordinari d’un 50% de l’aportació econòmica de l’Ajuntament, que es va aprovar l’any passat a través d’una addenda per fer front a les necessitats de la pandèmia.

Així doncs, l’Assemblea local de la Creu Roja, Càritas Sant Pere i Càritas Santa Maria rebran una subvenció directa de 18.000 cadascuna (54.000 en total) per seguir distribuint aliments, productes de neteja, higiene personal i bolquers a les famílies derivades durant aquest any 2022. 

La regidora de Benestar, Yolanda Quílez, ha explicat que aquest augment del pressupost respon a un compromís de l’Ajuntament davant de l’increment de les persones en situació de precarietat econòmica que necessiten aquests ajuts d’urgència i ha agraït la tasca de les persones voluntàries que hi col·laboren desinteressadament i fan possible el funcionament de la xarxa.

Durant l’any 2021 es van atendre 718 unitats familiars, amb un total de 1.957 persones, de les quals 657 eren menors. A data d’avui, aquest 2022 des dels Serveis Socials ja s’han derivat a la Xarxa de Distribució d’Aliments un total de 577 famílies, de les quals 83 són ucraïneses.

Redacció