.

Carbia remata a gol la centrada de Robert Simon.

El Nàstic ha aconseguit aquest dissabte la seva quarta victòria consecutiva a casa des de l’inici del curs, que el manté en posicions d’ascens amb 13 punts i suposa de pas un rècord tan històric que caldria remuntar-se a la temporada 1995-96 per trobar-ne comparació possible. En un partit enredat, amb molts sotracs pel que fa a joc i una grisor general perquè els mecanismes s’han rovellat en alguns moments, el segon gol en què portem de lliga de Fran Carbia ha posat el llacet davant un Sabadell tant perillós en les formes com inofensiu de cara a barraca.

Els granes arribaven al partit setens després dels resultats d’avui mateix, i per tant provisionalment fora del play-off d’ascens. Però malgrat això, a una distància sideral d’un Sabadell enfonsat a la taula amb només 4 punts i amb problemes de credibilitat del seu tècnic Antonio Hidalgo. S’enfrontaven així una versió local molt fiable -amb les úniques baixes per lesió d’Albarran i Pol Ballesteros- amb un equip ferit, i Raül Agné ha cregut que era dia per fer debutar Nil Jiménez al lateral. L’ex de l’Espanyol B no ha desentonat fins a ser substituït per Bonilla. Ara bé, l’equip grana ha sortit massa confiat en un 4-4-2 que ja tenen après de memòria i han caigut en l’error de jugar de rutina. Davant de la sorpresa general, els visitants han ensenyat les dents, fins al punt de disposar de dues ocasions claríssimes que la fortuna i Manu García han deixat en no res.

Moment en el qual Manu García salva in extremis una pilota que ja es cantava com a gol al minut 36.

La pressió i rapidesa en la sortida dels arlequinats no han sabut ser contrarestats per la maquinària local, amb poca capacitat en la creació per part del doble pivot de Ribelles i Pedro del Campo, un Robert Simon poc acostumat a defensar i un Joan Oriol impecable com a bomber en totes les urgències. Amb un mig del camp que no generava joc i una parella de davanters formada per uns Pedro Martín i Pedro Fernández tan similars que s’està mostrant incompatible amb el pas del temps, el Sabadell feia por per les bandes. En una penetració de Néstor Querol al minut 12, que ha deixat inutilitzada la defensa amb dos tocs de màgia, el seu xut amb l’exterior del peu esquerre a tocar de l’àrea petita ha sortit llepant el pal dret. Manu l’ha vist passar, però ha estat decisiu al minut 36 amb una aturada a boca de canó a xut de Kaxe des de la petita culminant una altra jugada de dibuixos animats de Néstor. La seva aturada ha impedit per qüestió de centímetres que la pilota traspassés totalment la línia de gol. El poc perill del Nàstic l’ha protagonitzat Joan Oriol, amb un llançament de falta al minut 40 des de la frontal que ha estat rebutjat per Royo quan es dibuixava el gol.

El miracle de Manu ja havia fet saltar de la banqueta, com si tinguessin una molla, Fran Carbia, Edgard i Bonilla per començar a escalfar motors per la banda. És a dir, els únics golejadors del Nàstic aquesta temporada s’havien quedat fora de l’onze titular. I quan la represa ha deixat clar que calia sacsejar el partit, Agné no ha volgut esperar més. El primer a entrar ha estat Carbia i la seva presència ha estat providencial, perquè per fi les internades de Robert Simon tenien un objectiu. En una d’aquestes incursions cosaques la seva centrada ha estat rematada de cap per Carbia a gol després de robar-li la posició al defensor com només ho saben fer els veterans amb galons.

L’assistència al Nou Estadi ha estat xifrada oficialment en 5.021 persones, de les quals prop de 200 aficionats eren del Sabadell.

L’equip ha guanyat confiança, però ha perdut contundència. I un Sabadell estabornit ha acabat pitjant l’accelerador i tancant els locals a la seva àrea. De fet, en els darrers minuts dues arribades dels visitants han provocat l’esglai a una graderia que mereix un capítol a banda, perquè ha sabut animar quan més falta feia. Els jugadors ho han agraït tot just al final del partit compartint aplaudiments i ballaruga.

El Nàstic jugarà la jornada següent contra el CD Castelló, que aquest dissabte ha guanyat 0-1 al camp de l’UCAM de Múrcia.

Alineacions

Nàstic: Manu García; Pol Domingo, Quintanilla, Aynami, Joan Oriol; Del Campo (Fullana, minut 83), Ribelles; Nil Jiménez (Bonilla, minut 59), Robert Simon; Pedro Martín (Fran Carbia, minut 52) i Pedro Fernández (Pol Prats, que debutava amb el Nàstic en partit oficial, minut 83).

Banqueta: Gonzi, Venetikidis, Bonilla, Fullana, Carbia, Trillas, Edgard, Pol Prats, Karim, Sanz, Montalvo i Marc Álvarez.

CE Sabadell: Royo; Rubio (Muguruza, minut 71), Molina, Coch, Dani; Aguza (Altimira, minut 75), Boniquet, Aarón Rey, Alfred Planas (Jacobo, minut 63), Kaxe (Ezzarfani, minut 63) i Néstor (Gabarre, minut 71)

Banqueta: Emilio, Froi, Teo, Facu, Jacobo, Gabarre, Ezzarfani, Morgado, Muguruza i Altimira

Gol: 1-0, Fran Carbia (minut 61)

Targetes grogues: Segio Aguza, minut 39; Manu García, minut 79. El segon entrenador del Sabadell també ha vist una targeta groga al minut 36.

Targeta vermella: Expulsat el delegat del Sabadell al minut 84.