.

.

TOTS 21

Tram d'accés a la N-340 en direcció a Torredembarra. Foto: fronterasblog.wordpress.com

Tram d’accés a la N-340 en direcció a Torredembarra. Foto: fronterasblog.wordpress.com

Davant la preocupació per l’increment de les víctimes per sinistres viaris aquest 2015 a les carreteres catalanes i amb motiu de l’operació tornada el Servei Català de Trànsit ampliarà els seus dispositius entre les 15.00 h de divendres 28 i les 24.00 h de diumenge 30 d’agost per tal de minimitzar les possibles afectacions viàries i augmentar la seguretat viària dels usuaris.

Al llarg de tot el cap de setmana els Mossos d’Esquadra realitzaran 471 controls a tota Catalunya posant èmfasi en la vigilància de drogoalcoholèmies i en la prevenció de les distraccions, motivades principalment per l’ús del telèfon mòbil durant la conducció.

D’entre les mesures que s’han pres destaca l’anul·lació del carril lent de la C-14 entre Reus i Montblanc en sentit nord per tal d’optimitzar la capacitat viària de la carretera i evitar trenats al final de cada tram de via lenta.

Per altra banda s’aplicarà una ordenació i regulació especial del trànsit a la N-340 a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre com a mesura preventiva, atès que són uns trams amb elevada intensitat de vehicles, presència de camions i elevada sinistralitat.En concret es disposarà un abalisament a l’eix central de la via per evitar avançaments i possibles girs a l’esquerra a l’alçada de Torredembarra entre divendres a la tarda i diumenge al llarg de tot el dia.

Consells del Servei Català de Trànsit

El Servei Català de Trànsit recorda que a la carretera cal respectar els límits de velocitat, no distreure’s amb dispositius electrònics com el mòbil, mantenir la distància de seguretat entre vehicles, descansar cada dues hores en viatges llargs i utilitzar sempre els sistemes de seguretat passiva. També convé alerta dels perills de combinar alcohol, drogues estupefaents o determinats fàrmacs amb la conducció.

L’SCT també demana que es tingui un respecte màxim cap als col·lectius més desprotegits i febles de la xarxa viària (vianants, ciclistes i motoristes) i que s’extremi la prudència en la conducció compartida. A més, insisteix també en la necessitat de revisar l’estat del vehicle per circular per la xarxa viària en unes condicions òptimes.