.

David Gelmà celebrant l’empat a un.

Un Reus Deportiu molt efectiu de cara a barraca ha causat sensació aquest migdia al Palau Blaugrana guanyant el primer dels cinc partits de la semifinal de l’OK Liga per 3-5 i trencant el factor pista. El segon enfrontament serà també a casa del Barça dilluns a les 21:05 hores, abans que l’eliminatòria viatgi a la capital del Baix Camp el pròxim divendres a les 20:30 hores. La sèrie s’allargaria, depenent dels resultats, en un quart partit diumenge a Reus (horari encara per definir) i un cinquè a la Ciutat Comtal el dimarts dia 7 de juny. La segona semifinal la disputen el Liceo i el Noia.

La primera meitat ha començat ensopida, tàctica, amb precaució entre els dos equips i amb un ritme que afavoria al Reus. El problema, però, eren les pèrdues de pilota en zona de perill, com la que ha permès l’1-0 al minut 7 amb una gran jugada individual de Joao Rodrígues picant la bola per damunt de Martí Zapater.

El gol ha canviat la fesomia del partit i els homes de Jordi Garcia han guanyat en agressivitat. Només segons més tard una ràpida triangulació entre Sergi Aragonès, Compagno i David Gelmà permetia aquest darrer posar la igualada al marcador. I un penal sobre Marc Julià al minut 8 l’acabava transformant ell mateix per posar l’1-2. En dos minuts els reusencs havien capgirat el partit. Ara bé, el canvi en defensa a zona en un intent de sorprendre els locals ha afavorit l’empat blaugrana. Un desajustament ha acabat al minut 12 amb un gol de Sergi Llorca, escorat i llunyà a la porteria que han tingut un cert component de sort.

Els barcelonins s’han tornat a posar per davant gràcies a un altre penal, en aquest cas convertit en el 3-2 per Hélder Nunes al minut 14. Una alarma vermella que ha sabut neutralitzar Compagno (el seu quart gol en els play-off) al minut 18 en una jugada de murri per resoldre una confusió davant la porteria del Barça.

Amb l’encontre embogit, ha arribat un d’aquells moments claus. Un penal discutible al minut 23 ha posat un altre cop Nunes cara a cara amb Zapater. L’ha aturat, però els àrbitres l’han obligat a repetir enmig de la cridòria dels aficionats visitants al Palau. El porter reusenc, de traca aquest matí, li ha guanyat de nou la partida al portuguès, i tot just quan faltava només un segon i els barcelonins aspiraven a fer córrer el rellotge, una ràpida recuperació i contracop entre Compagno i Gelmà l’aprofitava aquest darrer per marcar el 3-4.

La represa s’ha encetat amb el Reus clavant-li una nova clatellada a un Barça precipitat i desconcertat. L’eina, un altra vegada el contracop, culminat per Marc Julià al minut 32. Era un 3-5 que feia tremolar les cames als locals, que han tirat de qualitat individual. Al minut 35 Llorca enviava la tercera bola al ferro enmig de la desesperació del Palau, que veia com a poc a poc s’imposava l’hoquei-control dels rivals. Nunes ho ha intentat per terra, mar i aire, davant un Zapater que s’ha merescut el títol de fill adoptiu de la ciutat. Especialment al minut 40, rebutjant a Joao un altre penal comès per Ferran que li ha suposat la targeta blava. Dos minuts de superioritat numèrica que han estat salvats pel roig-negres sense baixes col·laterals.

D’aquí fins a final de l’encontre, els blau-granes, amb una marxa de més que els ha fet jugar amb velocitat, però també precipitació, han buscat un forat a la defensa dels roig-negres sense èxit. De fet, Compagno ha malbaratat una falta directa per desena falta del Barça a falta de poc més de 3 minuts d’oficialitzar la sorpresa.