.

.

TOTS 21

Imatge d'una sessió de cuina oberta

Imatge d'una sessió de cuina oberta

Cambrils va tancar ahir les segones jornades del Peix Blau després de servir 2.000 menús oferts pels restaurants participants i quasi 300 degustacions de la sardinada popular a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors. Durant nou dies, del 24 de maig a l’1 de juny,  un total de 21 restaurants es van sumar a les jornades amb diferents propostes i receptes gastronòmiques amb el peix blau com a protagonista i ahir, com a activitat complementària, els pescadors van cuinar sardines a la brasa al port.

Per segon any consecutiu, els Ajuntaments de Cambrils i l’Ametlla de Mar han compartit aquesta acció promocional de les jornades de Peix Blau, que a l’Ametlla han començat més tard i seguiran fins el dia 15 de juny encara.

Visita guiada a una barca de la llum

Visita guiada a una barca de la llum

De les activitats realitzades a Cambrils, cal destacar la visita guiada a una barca de la llum i les cuines obertes dels restaurants Casa Macarrilla 1966 i Can Solé, que van tenir un 100% d’ocupació. Els assistents van poder veure en directe i com s’elaboraven tres plats de peix blau i també degustar alguns plats. El xef Lluís Solé va cuinar un saltejat d’escamarlans a la brasa amb verdures i seitons, Eduard Martí va optar per la tonyina amb llavors ecològiques i flambejat de vainilla i caramel i un segon plat mariner molt tradicional a la carta del restaurant Casa Macarrilla 1966, l’all cremat de barato a l’estil dels pescadors de Cambrils.

A més, dins de les jornades, també es organitzar una visita guiada en una barca de la llum per donar a conèixer les diferents arts de pesca.  Cambrils es pesquen a l’any  al voltant d’un milió de kg de peix blau (amb 4 barques d’encerclament que té la Confraria de Pescadors), gairebé la mateixa quantitat que d’arrossegament. Les captures més nombroses són els seitons (quasi 800.000 kg) i després sardines (200.000), Sorell (60.000) i Verats (50.000).  El seitó és l’espècie més nombrosa en captures seguit del lluç (240.000 kg) i les sardines (200.000 kg).

S'han servit 2.000 menús

S'han servit 2.000 menús

L’alcaldessa, Mercè Dalmau, ha explicat que l’objectiu d’aquesta promoció és donar impuls a un producte de proximitat important a la zona i al sector pesquer, donant valor afegit a l’activitat dels pescadors i confraries. La iniciativa suma les sinèrgies i la col·laboració entre el sector primari (Confraria de Pescadors), el sector terciari (l’associació d’empresaris d’hostaleria de Cambrils) i entre Cambrils i l’Ametlla, dos municipis amb característiques similars i interessos comuns.