.

.

TOTS 21

El vent supera els cent quilòmetres per hora. Foto: Mar Rovira

Degut a les fortes ratxes de vent, que a Cambrils han superat els 100 quilòmetres per hora, s’ha procedit a tancar els parcs municipals (Pinaret, Pescador i Nou Cambrils) i l’alumnat no sortirà al pati durant el temps d’esbarjo, informa Ràdio Cambrils.

D’altra banda, els Bombers han atès 75 serveis pel vent entre les set i les deu del matí, sense que hi hagi cap persona ferida. La majoria d’actuacions han estat per retirar o assegurar elements caiguts o a punt de caure, com ara teulades, coberts, tendals, arbres i cables. De la regió de Lleida han arribat 28 avisos, i de la de Girona, 27.

A Tarragona, les tanques de publicitat a l’entrada de la ciutat per la carretera de Valls -N20- estan properes a volar pels aires. Bombers estan intervenint a la rotonda davant l’amenaça considerable, informa Tarragona Ràdio.

Altrament, la Conselleria de Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona ha activat el Pla d’Actuació Municipal en fase d’alerta pel risc de ventades. Es recomana a la població seguir els consells de prevenció, com no deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes o terrasses, i en general anar en compte amb els objectes susceptibles de caure a la via pública. En cas de necessitat, hom pot trucar al telèfon d’emergències de la Generalitat: 112 o a la guàrdia urbana de Tarragona: 092.

Es poden consultar el conjunt de consells de prevenció al web de l’Ajuntament:

Ventades: https://www.tarragona.cat/seguretat/proteccio-civil/consells-de-prevencio/ventades

Protecció Civil demana precaució en els desplaçaments i en les activitats a l’aire lliure, ja que les ratxes màximes de vent poden superar els 72 quilòmetres per hora. Els plans Ventcat i Procicat estan en estat de prealerta. A Cervera (Segarra) i a Canet d’Adri (Gironès) ha volat la coberta del pavelló esportiu.