.

Gravació d’un dels testimonis del documental produït pel Museu d’Història. Foto: Ajuntament

 

El reportatge audiovisual, que s’estrenarà el 12 de novembre, recull testimonis directes del cultiu del raïm i l’elaboració de vi a l’antic celler  

 

També s’ha programat una conferència sobre la cooperació agrària a Catalunya i un taller de química titulat ‘Cuina o laboratori?’

 

Cambrils se suma a la 27a edició de la Setmana de la Ciència amb l’estrena del documental “Fer vi a Cambrils”, elaborat per Sabem.Com i produït pel Museu d’Història de Cambrils, amb testimonis directes del conreu de la vinya i l’elaboració de vi a l’antic celler de la Cooperativa Agrícola de Cambrils fins a l’any 1994. La projecció tindrà lloc al Cinema Rambla de l’Art el dia 12 de novembre a les 12 hores amb accés lliure.

En el marc de la Setmana de la Ciència, també s’han programat dues activitats al Centre Cultural que també seran gratuïtes. La primera serà una conferència sobre la cooperació agrària a Catalunya que oferirà el professor de la URV Antoni Gavaldà el dimarts dia 15 de novembre a les 19:30 hores. La segona proposta és un taller participatiu titulat “Cuina o laboratori” a càrrec del professor de química Daniel Schorn, que es portarà a terme el dijous 17 de novembre a les 19:30 hores.

La Setmana de la Ciència se celebra a tot Catalunya de l’11 al 20 de novembre i inclou nombroses activitats de divulgació científica arreu, amb jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics, etc, coordinades des de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Les activitats s’adrecen a tots els públics i des de totes les vessants científiques amb l’objectiu final d’apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) que compta amb el suport de nombroses institucions i entitats en l’àmbit de la recerca i de la disseminació de la ciència i la tecnologia. Per a l’edició d’enguany s’ha proposat com a fil conductor la innovació i el coneixement local com a motor de creixement, posant en valor els actius en innovació i ciència que hi ha arreu del país.

Les activitats programades a Cambrils són fruit de la col·laboració entre l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, la Diputació de Tarragona, el Campus Extens de la URV a Cambrils, el Museu d’Història de Cambrils, l’Arxiu Municipal de Cambrils i la Cooperativa Agrícola de Cambrils.

Programa d’activitats 

Dissabte 12 de novembre, a les 12h. Cinema Rambla de l’Art 

Estrena del documental “Fer vi a Cambrils” elaborat per Sabem.Com i produït pel Museu d’Història de Cambrils amb testimonis directes del conreu de la vinya i l’elaboració de vi a l’antic celler de la Cooperativa Agrícola de Cambrils fins a l’any 1994. Projecció amb accés lliure inclosa dins dels actes de la Setmana de la Ciència, del 16è Cicle de Memòria de Tardor i de la 5ª Biennal d’Art Gastronòmic de Cambrils.  

Organitza: Campus Extens de la URV, Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils.

Col·labora: Cooperativa Agrícola de Cambrils i Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils.

Dimarts, 15 de novembre, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural 

Conferència “La cooperació agrària a Catalunya: vicissituds i vaivens” a càrrec d’Antoni Gavaldà i Torrents, professor de Didàctica de les Ciències Socials (Departament d’Història i Història de l’Art) de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la URV. Activitat inclosa al 16è Cicle de Memòria de Tardor. 

Organitza: Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils

Col·labora: Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils

Dijous, 17 de novembre, a les 19.30h. Sala d’Actes del Centre Cultural. 

Conferència “Cuina o laboratori?”, en format taller participatiu, a càrrec de Daniel Schorn García, professor del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV. Activitat inclosa dins de la Setmana de la Ciència 2022 i la 5a Biennal d’Art Gastronòmic de Cambrils.  

Organitza: ComCiència URV, Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV.

Col·labora: Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils i Diputació de Tarragona.

Redacció