TOTS 21

Façana de l’Ajuntament de Cambrils.

El departament de Cooperació de l’Ajuntament de Cambrils col·labora en el cicle de formacions per l’enfortiment de les entitats que treballen en l’àmbit de les migracions i el desenvolupament.

La formació es portarà a terme durant 5 dijous al Campus Catalunya de la URV (Avinguda Catalunya, 35, de Tarragona) a partir del 28 d’octubre en horari de 16 a 20 hores. L’objectiu és contribuir a l’enfortiment de les organitzacions que treballen en l’àmbit de les migracions i el desenvolupament perquè es converteixin en agents decisius en relació a la cooperació al desenvolupament a origen i, a través de l’educació crítica i transformadora, en actors claus per la cohesió social a les societats d’acollida.

Les ONGD de Cambrils i entitats d’immigració i de l’àmbit comunitari participaran en aquesta formació, que té com a novetat un acompanyament de mentoria per elaborar i definir projectes viables i que generen complicitats i xarxa entre diferents actors.

La proposta de formació i mentoria està organitzada pel Fons català de cooperació al Desenvolupament, una entitat supramunicipalista en la que Cambrils participa activament des de fa 20 anys.

El regidor de Participació Ciutadana, Juan Carlos Romera, ha afirmat que «la cooperació internacional cada vegada més necessita d’una gestió transversal en l’àmbit dels drets humans, l’igualtat de gènere, la salut i el mediambient». Per aquest motiu, el regidor ha explicat que «cal treballar amb pluralitat d’entitats i col·lectius perquè s’enforteixin i puguin donar respostes als problemes cada cop més complexes que tenim».

Programa  

Sessió 1 (28 d’octubre)

Enfocament de Gènere Basat en Drets Humans (I)

Sessió 2 (4 de novembre)

Enfocament de Gènere Basat en Drets Humans (II)

Sessió 3 (11 de novembre)

Enfortiment organitzatiu de les entitats

Sessió 4 (18 de novembre)

Comunicació i educació crítica i transformadora

Sessió 5 (25 de novembre)

Introducció a la formulació

Redacció