.

.

TOTS 21

Carril bici a Cambrils. Foto: Cedida

Carril bici a Cambrils. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Cambrils està finalitzant les tasques de millora de la senyalització viària del carril bici al carrer Rosa dels Vents, a la urbanització Cambrils Mediterrani.

Les obres s’estan portant a terme des de l’Àrea de Trànsit i Planificació de la Policia Local i són executades per l’Equip de Senyalització Viària. Els treballs consisteixen, per una banda, en modificar l’anterior pintura viària que era monocolor, procedint a fer un repintat de color vermell i línies longitudinals blanques. Per altra banda, s’ha aprofitat l’antic camí asfaltat que enllaçava la N-340 amb la urbanització Cambrils Mediterrani passant per sota el pont de la riera de Riudecanyes. En aquest punt, s’ha pintat una secció longitudinal del camí de tal forma que ara els ciclistes poden traspassar la carretera de forma segura, aprofitant el pas inferior.

Es tracta, per tant, d’una actuació al llarg de 1500 metres, dels quals 1400 han estat de millora de la visualització del carril bici, i 100 d’un nou carril que permeten connectar de forma més segura les dues vies ciclistes.

La regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat, Yolanda Quílez, creu que “amb aquesta actuació s’assoleixen els objectius que permeten millorar l’enllaç dels carrils bicis del passeig marítim de Cambrils amb l’antiga carretera N-340 i el centre de la ciutat per l’interior; i també avançar en l’anellament dels diferents carrils bicis de la ciutat, sobretot en els sector dels barris de ponent”.    

Primers balanços

Cal dir també, per altra banda, que ja es comença a notar l’efecte positiu de les actuacions municipals en aquest àmbit, tant amb la creació dels nous carrils bicis laterals de la N-340, com del camí del pas de inferior de Riudecanyes, així  com també la reforma de pintura viària en el carrer Rosa dels Vents. En diferents comprovacions de la intensitat de la mobilitat de bicicletes, el nombre d’usuaris s’ha arribat a multiplicar per tres des de la finalització de les obres.