.

.

TOTS 21

El regidor Dani Milan ha presentat les novetats en matèria de desfibril·ladors

El regidor Dani Milan ha presentat les novetats en matèria de desfibril·ladors

El regidor de Governació, Dani Milan, la regidora de Benestar Social, Salut i Família, Lluïsa Rom, i el cap de la Policia Local, Josep Muñoz, han presentat, aquest dimecres, la nova xarxa de desfibril·ladors que converteix Cambrils en ciutat cardioprotegida i en una de les pioneres al Camp de Tarragona en actuar des d’un àmbit públic en aquest sentit.

La xarxa compta, a partir d’avui, amb 10 nous desfibril·ladors (DEA) que s’han instal·lat en llocs públics, donant cobertura a tot el territori cambrilenc, i de fàcil accés per al ciutadà, ja que un dels punts forts de la xarxa és que els nous aparells poden ser usats per qualsevol persona sense que aquesta disposi de formació prèvia. La facilitat d’ús ve donada perquè els equips instal·lats estan dotats de tecnologia avançada que indiquen en format veu els passos a seguir per al correcte ús de l’equip en cas d’haver d’auxiliar a algú amb aturada cardíaca sobtada, i també gràcies a les senzilles instruccions.

La ubicació dels equips s’ha fet en base a criteris de densitat poblacional i de centralitat en els diferents nuclis urbans, prioritzant aquells espais concorreguts i de fàcil accés, que siguin fàcils de recordar per a la ciutadania.

Els aparells es poden trobar al passatge interior entre l’Hospital Lleuger i Palau d’Esports; la zona esportiva municipal del Pinaret; zona de la vila Centre, Parellada, Pallisa; zona Eixample Vila, casal Gent Gran i Ateneu Juvenil; zona Vilafortuny nord; barri de la Marina i Eixample del Port; zona del Regueral, Cambrils Badia i Cavet; zona de Vilafortuny sud; al Cap de Sant Pere; zona barris i platges de Ponent i, per últim, al passeig Miramar-Club Nàutic.

En la mateix roda de premsa, el regidor Milan ha explicat que tot i la ubicació en espais públic i la facilitat en l’ús de l’aparell, aquest compta amb un sistema d’alarma i amb un precinte que permet tenir coneixement de l’ús que se’n fa. Alhora també ha remarcat que espera que la població actui amb civisme i responsabilitat vers els nous aparells, ja que la diferència entre respectar-los o fer-ne un mal ús, pot costar una vida.

Senyalització

A part de la instal·lació dels desfibril·ladors, des de la regidoria de Governació també es col·locaran 100 senyals orientatives per informar a la població del DEA més proper al lloc on estigui o resideixi. La decisió s’ha pres perquè s’entèn que en moments de nerviosisme sempre serà més fàcil segui indicacions que no pas recordar el lloc exacte de la ubicació. Per realitzar aquesta acció, el departament ha reutilitzat antigues senyals viàries que estaven en desús.