.

.

TOTS 21

Un moment de l'acte del 25N. Foto: Ajuntament

Un moment de l’acte del 25N. Foto: Ajuntament

L’acte institucional de lectura del manifest del Dia Internacional per l’eliminació de la Violència Contra les Dones de l’Ajuntament de Cambrils ha tornat a donar veu a l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut de Ramon Berenguer IV. L’acte s’ha celebrat aquest matí a la Sala de Plens en el marc de les Jornades dels Bons Tractes impulsades per l’Ajuntament amb l’objectiu de prevenir, identificar i visibilitzar les violències masclistes.  

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha obert l’acte amb un breu discurs sobre el paper de la joventut i de l’educació en la lluita contra la violència masclista. A continuació, diferents regidores i regidors del consistori han llegit la Declaració Institucional del 25 de Novembre.   

Posteriorment, les alumnes Paula Muñoz Badal i Luna Martín Orós han llegit un manifest fruit del treball realitzat a les classes de 4t d’ESO. El text, que han definit com la seva “revolució escrita”, denuncia que es normalitzin comportaments i situacions que atempten contra drets fonamental i exigeix respecte, igualtat, entesa, compromís, lleis fermes, respostes contundents i accions reals per poder viure sense por, sense cap tipus de violència i sense discriminacions. 

L’acte ha acabat amb l’actuació de la cantant Mireia Chaos i el guitarrista Miguel Javaloy, que interpretat diversos temes relacionats amb els vincles sans i no tòxics entre persones.  

Les Jornades dels Bons Tractes continuen aquesta tarda amb el conte coeducatiu teatralitzat “Presentes”, a càrrec de Sílvia Palazón Carrion, que s’emetrà pel canal BibCambrils de Youtube. Aquest espectacle aborda la problemàtica de la violència masclista en la parella i està recomanat per a infants majors de 10 anys. 

Com a novetat, la passada nit la façana de l’Ajuntament s’ha il·luminat de color lila per condemnar qualsevol tipus de violència masclista i sensibilitzar la població sobre la necessitat de seguir lluitant contra aquesta realitat.