.

.

TOTS 21

Pubilla i hereu, en una edició anterior. Foto: Cambrils.cat

El departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils ha convocat una nova edició per l’elecció de la Pubilla i l’Hereu de Cambrils i les seves damisel·les i fadrí, així com de la Pubilla i Hereu Infantil.

La Pubilla i les seves Damisel·les, l’Hereu i el Fadrí, i la Pubilla i l’Hereu infantils,  representaran el municipi en tots els actes i festes populars i tradicionals de Cambrils, durant tot un any, des del mes de juny de 2014, coincidint amb la Fira de Cambrils fins al Pregó de la Fira de l’any 2015, a finals del mes de maig.

Els candidats a Pubilla i Hereu han de tenir entre 16 i 22 anys fets i han d’estar empadronats a Cambrils. El 16 de maig es realitzarà la prova de selecció i dins de l’acte del Pregó de la Fira (25 de maig), es farà públic el veredicte del Jurat. Durant aquest mateix acte es farà l’elecció de la Pubilla i Hereu infantils, en el qual es poden presentar nens i nenes que tinguin entre 6 i 9 anys.

El departament de Festes obsequia al noi/s i noies escollits  amb diversos  obsequis, com són xecs de compra a les botigues associades de la UBC, activitats del programa Carretera i Manta, entrades al Port Aventura…

Com a novetat d’enguany, el Departament de Festes es farà càrrec dels vestits de les Pubilles, com a mesura d’estalvi per a les famílies de les candidates. Cal recordar que l’Ajuntament ja disposa de dos vestits pels Hereus i de les capes d’hivern.

També com a novetat d’aquest any, per tal de promocionar més el Pubillatge a Cambrils s’ha organitzat el joc Busca i troba. Vesteix la Pubilla i l’Hereu, amb col·laboració amb la Unió de Botiguers de Cambrils. Aquesta associació ja ve col·laborant des de fa anys amb l’elecció de la Pubilla i Hereu.

Entre el 16 d’abril i el 18 de maig diferents botigues de l’UB de Cambrils mostraran en els seus aparadors les diferents peces dels vestits tradicionals catalans. El joc consisteix en buscar les diferents peces  als aparadors de les botigues, omplir les butlletes i dipositar-les a les urnes que s’instal·laran al Centre cultural, al Centre Cívic Les Basses i al Patronat de Turisme, en els horaris de cada equipament.

La setmana del Pregó de la Fira es farà el recompte de les butlletes correctes i el mateix dia del Pregó, la Pubilla i Hereu Infantil faran l’extracció de dues butlletes guanyadores

Els premis per als seran per la primera butlleta extreta, un xec de 50€ de compra a les botigues associades de la UB i per la segona butlleta,  un lot de productes de la Botiga de la Festa.

També es te previst fer altres  accions entre els mesos d’abril i maig per tal de promocionar el pubillatge a Cambrils.

Per a més informació accediu al portal http://www.cambrils.cat/festes  i al Facebook.com/cambrilsfestes.