.

.

TOTS 21

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, amb la regidora de Turisme i Promoció Exterior, Marta Borràs, avui. Foto: Tots21

El turista ja no vol només sol i platja, tot i que sense el sol i la platja no vindria al nostre territori. També celebra l’oferta gastronòmica amb marca internacional i els esdeveniments esportius i musicals que tenen lloc a Cambrils, però a més reclama fer coses, activitats relacionades amb la salut o amb el lleure i la cultura. Cambrils ha decidit jugar fort aquesta carta. Hi haurà un dia que aquestes propostes determinaran l’opció final del turista. Per què no fer una ruta de senderisme o un joc de pistes amb la canalla al lloc de vacances?

Cambrils ha iniciat ja al mes de maig aquest recorregut, que s’intensificarà al juny. Compromès amb el desenvolupament de la destinació i la satisfacció dels visitants, Cambrils presenta aquesta temporada estival un programa d’activitats de naturalesa diversa amb l’objectiu d’oferir un alt valor afegit a les estades dels turistes que els permeti gaudir d’una experiència vacacional completa. “Cambrils, que bé que et prova!” aposta pel concepte Healthy Destination -destinació saludable- i aglutina un conjunt de propostes vinculades amb el turisme familiar, esportiu i gastronòmic que fomenten hàbits de vida saludables alhora que animen a gaudir de les vacances amb activitats lúdiques.

Cal recordar que Cambrils compta amb la certificació de Destinació de Turisme Familiar i el segell de Turisme Esportiu de la Generalitat de Catalunya. Així, es presenta com un dels principals pols turístics de la Costa Daurada amb una oferta de lleure, sol i platja, gastronomia, natura, cultura i propostes especialitzades i adreçades als esportistes de tots els nivells amb activitats nàutiques, ciclistes, entre d’altres. De fet, per les seves rutes, la destinació és coneguda com el Bike Paradise de la Costa Daurada.

Revifar el sector

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha presentat avui el programa, junt a la regidora de Turisme i Promoció Exterior, Marta Borràs, afirmant que aquest, que inclou propostes renovades i adaptades als nous temps, “ha de servir per revifar el sector, seguir posicionant i dinamitzant la destinació, potenciar els mercats ja consolidats –català, estatal (Aragó, País Basc, Navarra i La Rioja), francès, andorrà, britànic i irlandès– i ajudar a captar-ne de nous”.

Per la seva part, la regidora de Turisme i Promoció Exterior, Marta Borràs, ha recordat que Cambrils és una destinació turística recurrent per molts visitants. Segons les dades del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat, gairebé el 94% de turistes han repetit el municipi com a destinació del seu viatge l’any 2020 i més del 96% ho recomanarien i repetirien la visita.

En aquest sentit, Borràs ha destacat que “s’ha de realitzar un esforç per mantenir i cuidar l’alt nivell de fidelització dels turistes donant al·licients que els permetin redescobrir la vila i reenamorar-se’n cada cop que la visiten”.

Per tal de mantenir tot el sector d’allotjament informat de totes aquestes propostes, el Patronat de Turisme enviarà una sèrie de banners amb l’enllaç al programari organitzat per aquesta temporada per tal que puguin consultar i alhora difondre les activitats proposades. El paquet recull propostes esportives, gastronòmiques, de lleure i culturals per a tots els perfils:

Cambrils t’activa

Es tracta de propostes esportives per gaudir del mar i la natura amb activitats destacades en benefici del cos i la ment com ioga i pilates vora el mar; sortides de marxa nòrdica; rutes pels camins rurals de Cambrils –senderisme, cicloturisme, gravel, BTT–; així com el Cambrils Territory Cycling, 10 challenge per fer en BTT al territori autocronometrats amb el mateix tracte que una cursa.

Cambrils et diverteix

El moment lúdic. Són activitats d’animació per a grans i petits que esdevenen novetat d’aquest estiu, com són els tallers d’escultures de sorra o “Pirates per un dia” o les actuacions musicals i d’animació familiar que amenitzaran el Barri Mariner i el Barri Antic. D’aquesta àrea en destaca especialment el cap de setmana “Cambrils estrena temporada” que tindrà lloc els dies 4, 5 i 6 de juny amb tot un conjunt de propostes de dinamització. I també, el mapa interactiu; una webApp en format de plànol digital amb tots els punts d’interès del municipi que inclou un joc de preguntes sobre la localitat, disponible en 4 idiomes.

Cambrils et fa jugar

De nou la família és la protagonista. Són propostes de descoberta per conèixer Cambrils de forma particular a través de la gimcana familiar “Un tresor robat”, que es pot jugar de forma particular en qualsevol dia i hora a través del dispositiu mòbil; rutes teatralitzades culturals “El Misteri de la vila de Cambrils” i “El torrer del Port de Cambrils”, que recorren el barri mariner i el barri antic on també es troba una ruta de photocalls; i la nova edició del concurs de castells de sorra.

Cambrils, sabor autèntic

Cambrils com a Capital Gastronòmica de la Costa Daurada presenta l’edició més nombrosa del concurs popular Premis Vinari de Vermut amb 70 marques de vermut participants. El certamen, amb entrada gratuïta, se celebrarà el 5 de juny al Parc del Pescador de les 11 a les 15 h. També, en destaca aquesta temporada la tradicional ruta de la tapa que tindrà lloc del 18 al 27 de juny, just després de la celebració del Dia Mundial de la Tapa el 17 de juny.

Cambrils et transporta

Altrament, el trenet turístic, gran atracció per la canalla, portarà els visitants a descobrir els racons d’interès de Cambrils amb rutes pel barri mariner i la vila, també per la zona de Ponent, el Mercat i l’emblemàtic Parc Samà, parc històric que forma part de la Xarxa de Jardins Històrics i dels Itineraris Culturals Europeus.

D’altra banda, la temporada es presenta molt millor que l’anterior davant la sortida paulatina de la crisi sanitària. Tot i això, l’alcaldessa s’ha mostrat molt prudent per evitar eufòries injustificades: ‘Hi ha bones expectatives i així s’han materialitzat a Fitur, però hem de ser prudents’, subratllava. L’arribada de turistes i d’usuaris de segones residències estatals ja es nota, uns visitants que des de l’octubre no podien venir a Catalunya. S’ha recuperat també un turisme escolar que feia activitats nàutiques i gaudia de PortAventura, ha subratllat la regidora de Turisme.

Redacció