.

.

TOTS 21

Imatge de la presentació d’aquest matí. Foto: CNCB

El Club Nàutic Cambrils serà l’amfitrió de la Copa de España de Ilca 4 d’aquest 2022, que reunirà als millors regatistes d’aquesta categoria entre el 24 i el 27 de febrer a Cambrils. Es tracta de la primera competició d’aquest nivell que s’organitza a Cambrils des de l’inici de la pandèmia. La Copa de España de Ilca 4 està organitzada pel Club Nàutic Cambrils, per delegació de la Real Federación Española de Vela, en col·laboració amb la Federació Catalana de Vela i la Asociación Española de la Clase Internacional ILCA (AECIL).

El campionat arrencarà dijous 24 amb els mesuraments i el registre de participants, a més d’una sessió inaugural durant la tarda. Durant les jornades de divendres, dissabte i diumenge hi ha previstes 9 proves i el diumenge a la tarda es realitzarà l’entrega de premis.

Seran 133 regatistes d’ILCA4, amb la participació destacada dels i les esportistes del Club Nàutic Cambrils Ariadna Ferrer, Alejandro Ferrero, Marianna Guinart i Laura Williams.

Els i les participants d’aquesta categoria, que és classe mixta, tenen entre 15 i 18 anys i aniran acompanyats dels seus equips d’entrenadors i entrenadores, així com de familiars. La competició reunirà a Cambrils al voltant de 300 persones directament implicades en el Campionat.

Ramon Vallverdú, president del CNCB, ha destacat la importància d’aquesta categoria per generar massa i desenvolupar l’afició a la nàutica. Ha agraït a la secció esportiva del Club el treball per fer possible una competició d’aquest nivell i la dedicació per motivar als joves a que practiquin aquest esport gaudint d’experiències positives.

Aleix Monmany, responsable de la secció esportiva del Club Nàutic Cambrils, ha explicat com s’aposta per aquesta classe, ja que és en la qual més gent navega al món. “acompanyem als nois i noies en aquest viatge perquè s’hi introdueixin i serà molt important per a ells viure l’experiència d’una Copa d’Espanya al propi Club”.

Oliver Klein, alcalde de Cambrils, ha remarcat la importància de que Cambrils aculli esdeveniments esportius com aquest. “El Club Nàutic Cambrils ens ajuda molt, és un aliat en l’objectiu de desestacionalitzar el turisme”.

Carmina Blay, representant territorial d’esports de la Generalitat, ha manifestat el suport de la Generalitat a donar a conèixer altres maneres de fer esport, en especial els mixtes. “És important que hi hagi treball conjunt entre els Clubs del territori”.

Els resultats de la Copa de España de Ilca 4 juntament amb els del Campeonato de España, que es celebrarà a l’abril a Eivissa, donaran plaça per als regatistes per participar a l’Europeu, que tindrà lloc a Polònia al juny.

La Copa de España de Ilca 4 servirà a més per recollir dades antropomètriques dels participants per un estudi posterior que realitzarà la Federación Española de Vela sobre el perfil dels esportistes d’aquesta classe.

Des del CNCB es porta mesos treballant en l’organització d’aquest campionat de màxim nivell i s’ha posat especial atenció en el compliment de totes les mesures de seguretat necessàries, tal com marca la normativa actual.

Redacció