.

.

TOTS 21

Pla mitjà del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, atenent als mitjans de comunicació i on es veu de fons el forat amb el qual s’acaba l’excavació de la galeria principal del túnel de Tresponts, el 30 d’agost de 2019 . Foto: ACN

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, considera que desviar la circulació dels vehicles pesants des de l’N-240 cap a l’Autopista AP-2 entre Lleida i Montblanc “serà molt més favorable” que continuar fent-ho en el tram comprès que va de les Borges Blanques al Pla de Santa Maria (Alt Camp).
En aquest sentit, ha explicat que durant el primer any d’aplicació de la política de descomptes en els peatges -associada a la prohibició de pas per aquesta carretera- s’ha pogut constatar que aquesta “no acaba de ser del tot eficient” entre Montblanc i la localitat de l’Alt Camp. Per aquest motiu, han demanat i pactat amb el Ministeri de Foment canviar el tram afectat per aquesta mesura, acord que esperen que es materialitzi en les pròximes setmanes.
Per Calvet, aplicar la desviació obligatòria de camions a l’AP-2 entre Lleida i Montblanc pot beneficiar a la “competitivitat” de les empreses i, a la vegada, millorar la seguretat de l’N-240 en aquest tram. El conseller també ha explicat, en el marc d’una visita a la calada del túnel de Tresponts -als termes alturgellencs d’Organyà i Fígols i Alinyà-, que l’objectiu és que, un cop es posi en marxa aquest canvi, siguin els agents de Mossos d’Esquadra i el personal del Servei Català del Trànsit els encarregats de fer-lo efectiu.
ACN