.

.

TOTS 21

l’exposició més visitada ha estat ‘Art i mite. Els déus del Prado’. Foto: CaixaForum

La Fundació ‘la Caixa’ ha fet balanç avui de l’assistència als seus centres i a les seves exposicions culturals i científiques durant l’any que tot just s’ha acabat, encara marcat per la pandèmia. L’entitat ha fet un gran esforç per recuperar el ritme de visitants als vuit centres CaixaForum i a CosmoCaixa, i també a les exposicions itinerants, i s’ha adaptat a la situació per aconseguir que la cultura sigui segura seguint les restriccions de capacitat estipulades per les comunitats autònomes a causa de la Covid. El públic ha donat suport a aquesta aposta i 5,2 milions de persones han visitat els centres i han viscut les diferents propostes culturals, científiques i educatives el 2021, cosa que suposa 1,3 milions de persones més que el 2020 (un 35,7% més).

Així, set de cada deu visitants habituals abans de la pandèmia han tornat als centres CaixaForum i CosmoCaixa, un total de 1,9 milions de persones. A aquesta xifra cal sumar-hi els 3,3 milions de persones que han visitat les exposicions itinerants, que han viatjat a més de 70 ciutats de tot Espanya.

CaixaForum Tarragona ha acollit 51.564 visitants (un 17,9% més que el 2020) i l’exposició més visitada ha estat ‘Art i mite. Els déus del Prado’. La segona amb més afluència ha estat ‘Apollo 11. L’arribada de l’home a la Lluna’, vigent fins al 9 de gener de 2022. En el total de Catalunya (CaixaForum Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona, CosmoCaixa i exposicions itinerants), el 2021 ha rebut 1.103.103 visitants. En aquest cas, la xifra suposa un 58,3% més que el 2020.

Estrena a CaixaForum Tarragona

Pel que fa a les estrenes programades durant els primers mesos d’enguany, CaixaForum Tarragona presenta ‘Amb Pixar. Construint personatges’. Els visitants podran descobrir l’origen i les vicissituds que travessen els personatges fins a convertir-se en els entranyables protagonistes de pel·lícules com ara Toy Story, Monstruos S.A., Els increïbles i Del revés, entre d’altres (del 9 de febrer al 24 de juliol).

Redacció