TOTS 21

Radiografia on s'aprecia el balí incrustat a la columna del gat. Foto: Cedida

Radiografia on s’aprecia el balí incrustat a la columna del gat. Foto: Cedida

L’associació animalista Sos Gat Salou està penjant cartells per Salou demanant la col·laboració ciutadana per trobar la persona que va disparar amb una escopeta de balins a la columna vertebral d’un gat que vivia en una colònia que hi ha a l’entorn de l’edifici Manila, al cèntric passatge Brumar. L’animal va haver de ser sacrificat ja que el balí, probablement disparat a boca de canó, se li va incrustar a l’espinada i el va deixar invàlid.

Sos Gat Salou va tenir constància dels fets el passat dimarts, quan els van avisar que un dels gats de la colònia tenia problemes per moure’s. El dimecres van aconseguir agafar-lo i dijous el van portar al veterinari, on van comprovar que no es podria valdre per ell mateix perquè tenia tota la part de darrere del cos paralitzada.

L'opuscle que estan repartint pels edificis de la zona on es va produir l'incident. Foto: Cedida

El cartell que estan penjant pels edificis del voltant la zona on es va produir l’incident. Foto: Cedida

El gat va ser capturat per l’associació el novembre del 2015 per tal d’esterilitzar-lo, i des de llavors vivia a la colònia on va ser agredit, i on estava controlat i vigilat.

«El proper en rebre un tret podria ser un nen»

L’associació va denunciar els fets a la comissaria dels Mossos d’Esquadra. Segons Laura Lozano, presidenta de Sos Gat Salou, els agents els van explicar que no podien fer-hi res perquè l’agressor no estava identificat. «Ens van donar gràcies per donar-los l’avís i ens van dir que el transmetrien, però que no poden agafar-nos la denúncia. Ens sembla trist, sobretot tenint en compte que el proper que rebi un tret podria ser una persona, fins i tot un nen», lamenta Lozano.

Més casos en municipis del voltant

Lozano té constància que l’agressió de Salou no és un cas aïllat. Aquesta mateixa setmana els ha arribat el cas d’un altre gat ferit per un balí en una urbanització del Catllar, en aquest cas en una cama. Fa dues setmanes hi va haver un altre incident similar a Vila-seca, i també recentment un altre a Reus. «Darrerament estem detectant molts casos, no sé si és perquè n’hi ha més, o perquè sempre n’hi ha hagut però fins ara no es denunciaven», reflexiona Lozano.

Imatge del gat agredit, el dia que l'associació el va capturar per esterilitzar-lo. Foto: Cedida

Imatge del gat agredit, el dia que l’associació el va capturar per esterilitzar-lo. Foto: Cedida

Enverinaments a Salou

A banda d’aquesta agressió amb arma de foc, l’associació Sos Gat Salou denuncia també casos importants d’enverinaments, en concret al mirador de Salou i als carrers Logroño i Tramuntana.

Romà Rofes