.

Marc Bové i Josefina Casas han estat els vencedors de la tretzena edició del Duatló-Cross de Vila-seca, que s’ha celebrat diumenge matí al Parc de la Torre d’en Dolça amb la presència de 95 participants.

La cursa, que ha estat condicionada per la pluja en tot moment, estava organitzada per la Secció de Muntanya de l’Agrupació Cultural Vila-seca, amb la producció tècnica de Naturetime i la col·laboració de l’Ajuntament de Vila-seca.

Els corredors havien de fer front a 4 quilòmetres a peu; 11 quilòmetres en BTT; i finalment 2 quilòmetres més a peu fins a creuar la línia de meta.

En categoria masculina, Bové (Prokey/Kronos/Swico) ha assolit el lideratge durant tota la cursa mantenint sempre una diferència de 30 a 45 segons sobre el seu seguidor més immediat, en Carlos Jávega (TeamOp) Al final, ha parat el cronòmetre en 46:31 per fer-se amb la victòria.

La segona plaça ha estat renyida entre Carlos Jávega, Carlos Alberto Arangonés (CFO Mario Jarque) i Roger Gabarró (AE Blancafort). Jávega finalitzava segón el sector de trail, mentre que Aragonés li recuperava en BTT i Gabarró els perseguia als dos a pocs segons. Finalment ha estat Jávega qui ha finalitzat amb un temps de 47:06 i ha assolit la segona plaça. El tercer lloc del podi l’ha aconseguit Aragonés (47:25).

En fèmines, gran lluita entre les tres primeres que ha acabat decidint-se a favor de Josefina Casas (Mont-roig del Camp) amb un temps de 1:00:14, gràcies als seus parcials en els quilòmetres en BTT. La segona plaça ha estat per una Gemma Casulleras (Club Natació Vilafranca) amb 1:00:30, a tan sols 16 segons de Casas. Mentre que el podi l’ha completat una Tatiana Serrano (Triatló La Pobla Mafumet) amb un temps de 1:04:40, tot i que havia encapçalat el lideratge després del primer sector de trail.

Bové i Casas també va estar els millors en categoria Senior, mentre que en la categoria veterans van pujar al podi Gema Casulleras i Jordi Rosselló (GXS) amb un temps de 50m15s. En junior masculí va guanyar Marc Sancho Espasa (Club Natació Reus Ploms) amb un temps de 51m54s; i els millors esportistes locals van ser Miriam Isabel Cerdà (Health & Brain Training) amb 1h13m37s, i Salva Torrente (www.entrenotriatlon.es) amb 50m43s