.

.

TOTS 21

La representació de l’associació de veïns de Bonavista present al plenari s’ha fet sentir. Foto: Tarragona Ràdio

Plenari extraordinari i pràcticament exprés pel que fa als punts ordinaris de l’ordre del dia a l’ajuntament de Tarragona, amb Bonavista com a protagonista i sorpresa final amb l’abstenció de la CUP a l’acord de concessió de les condecoracions i distincions de la Guàrdia Urbana d’enguany. En aquest darrer apartat Ciutadans i PSC han carregat contra el sentit de vot de les anticapitalistes, que d’altra banda tampoc ha estat justificat en intervenció de cap de les dues conselleres cupaires.

Representants de l’associació de veïns de Bonavista han estat presents a la sala de plens, que ha guanyat de nou pols ciutadà des de la reobertura de portes, i s’han deixat sentir amb interrupcions constants als regidors i crits de «mentiders». L’alcalde, Pau Ricomà, que ha aprofitat un moment de recés de la sessió per parlar amb la presidenta de l’entitat, Loli Gutiérrez, ha demanat amb molta mà esquerra respecte als torns de paraula davant uns veïns encesos pel retard de les obres del PPU-10 i la derivada que comporta, és a dir, no disposar a hores d’ara de cap sortida d’emergència al barri en cas d’emergència química perquè el Camí de la Coma es troba bloquejat per blocs de formigó.

La seva mobilització a la plaça de la Font venia motivada precisament pel punt del plenari que autoritzava a allargar les obres d’urbanització d’aquest pla parcial i a augmentar-ne el cost inicialment pressupostat. Si bé tenien previst acabar-se a finals d’estiu, posteriorment a l’octubre i ara es veuran dilatades fins al mes de gener. El regidor d’Urbanisme, Xavier Puig, ha assegurat que les causes cal buscar-les en l’endarreriment d’Endesa en soterrar dues torres, i ha disparat contra la portaveu del PSC, Sandra Ramos (el seu partit ha votat a favor de la proposta de l’equip de govern), lamentant que el projecte (de paternitat socialista) «no dibuixava cap sortida alternativa planificada». De fet, Ramos havia retret aquesta absència de pla B i el republicà l’ha rebutjat amb contundència titllant-la de «demagògia. Els responsables són vostès».

Puig ha precisat que les obres estaran acabades el gener i permetran ampliar les entrades i sortides al barri, tant gràcies a la parcel·lació dels espais com a altres actuacions. Ha reconegut que les de les quatre entrades al barri resultants del PPU-10, dues no hi connectaran per només 100 metres perquè a l’arribada a una glorieta es desviaran cap a la zona de Buenos Aires. Però ha aprofitat per posar damunt de la taula la planificació de tot un seguit de millores complementàries al Camí de la Coma (amb desviament previst cap a Camp Clar per esponjar trànsit) inclosa) i inversions en marxa o pressupostades per valor d’1 milió d’euros destinades a garantir la connectivitat del barri amb el centre de Tarragona i amb l’N-340 i la T-11.

Ramos, que ha justificat el sí del seu partit perquè el PPU-10 «és una obra nostra», havia reclamat «sensibilitat» per respondre «al nivell d’angoixa que viuen els veïns i veïnes dels barris de Ponent des d’IQOXE» per la manca provisional de rutes d’evacuació. I des de Ciutadans, Lorena de la Fuente denunciava per «incomprensible» tallar les sortides sense vials alternatius durant més d’1 any. La portaveu taronja també lamentava que des de l’equip de govern no s’hagués informat als veïns de tant de retard acumulat.

J.S.