.

.

TOTS 21

La trobada s'ha fet al saló de plens del consistori

La trobada s'ha fet al saló de plens del consistori

Aquesta setmana s’ha fet a la Sala de plens de l’Ajuntament de Constantí una nova reunió de seguiment del Pla Educatiu d’entorn que s’està desenvolupant al municipi. La Trobada ha comptat amb la presència de representants de les diferents entitats, associacions i organismes que intervenen en l’àmbit socioeducatiu al municipi (Ajuntament, Departament d’Ensenyament, centres educatius i altres departaments o serveis municipals).

La reunió ha servit per fer una valoració del curs que tot just ha finalitzat amb la presentació de la memòria de les actuacions del Pla educatiu d’entorn durant el curs 2013-2014 i també s’ha presentat el projecte d’actuacions de cara l curs vinent

Mantenir la línia dels projectes que han funcionat i impulsar noves iniciatives en l’àmbit socioeducatiu de cara al curs vinent són algunes de les principals conclusions de la reunió. La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Constantí, Sílvia Puerto ha destacat l’aposta i l’esforç econòmic que fa el consistori tenint en compte que la Generalitat encara no ha destinat cap partida al desenvolupament del pla educatiu al municipi.

Des del consistori s’han valorat molt positivament iniciatives com els Espais educatius familiars o altres iniciatives que s’han desenvolupat tant en l’àmbit escolar com extraescolar. De cara al curs vinent es vol impulsar l’aprofitament de les rutes culturals pel terme municipal entre els alumnes dels centres educatius, com la ruta de l’aigua o conèixer altres elements que formen part del patrimoni cultural del terme.

També s’han plantejat altres projectes com un conveni amb el l’Institut Vidal i Barraquer per treballar conjuntament amb alumnes de Constantí.

El Pla Educatiu d’Entorn a Constantí té una vigència de 4 anys i per tal d’assolir els seus objectius planteja accions concretes com l’equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana.