TOTS 21

La representació de la Vella Quaresma, penjada en el balcó de la Merche (a l’esquerra de la imatge inferior), acompanyada per la presidenta de l’associació veïnal, Loli Gutiérrez. Fotos: AV Bonavista

Bonavista tindrà enguany, i per primer cop, la representació de la tradició popular de la Vella Quaresma. Amb la forma d’una vella entrada en anys, disposa de set cames que va perdent d’una en una a mesura que van passant les setmanes de Quaresma. En una de les mans porta un bacallà i en l’altra verdura per donar a entendre l’època de penitència i d’abstinència de menjar carn habitual durant aquest període en la litúrgia catòlica.

La iniciativa ha anat a càrrec de l’Associació de Veïns de Bonavista, amb l’ajut dels residents al barri. De fet, la Merche ho ha fet possible gràcies al fet que ha posat a disposició el seu balcó per penjar-hi la figura. Es troba en la plaça de la Constitució i cada divendres se li traurà una cama. «D’aquesta manera volem promoure la tradició i cultura en el nostre barri. Des de l’AV estem molt orgullosos i contents de poder-la exposar», afirmen des de l’entitat en una nota de premsa.

Redacció