.

.

TOTS 21

S'adequarà un espai per discapacitats al Parc de les Lletres Catalanes i se'n farà un nou parc a Bonavista. Foto: infomakis.com

S'adequarà un espai per infants amb discapacitat al Parc de les Lletres Catalanes i se'n farà un nou parc a Bonavista. Foto: infomakis.com

A la tardor s’iniciaran les obres per dotar a Bonavista d’un parc infantil destinat als nens i nenes amb discapacitat, que serà “pioner, únic a la província i el més accessible de tota Catalunya” ha anunciat aquest divendres la regidora de Joventut, Ivana Martínez durant el plenari municipal on una moció del CiU, aprovada per unanimitat, reclamava major adequació i referència aquest tipus de demandes.

Victòria Forns (CiU) ha defensat les peticions i demandes dels pares i mares de Tarragona envers els espais de joc “lliures i públics” de la ciutat, per millor accessibilitat i adequació i la consideració d’aquells infants amb problemes de mobilitat. “La discapacitat no ha de ser motiu de discriminació”, ha comentat Forns, “reclamem i recordem que ja al 2010 vam votar una moció per aquest tipus de millores i demandes”. També ha citat altres necessitats com més bancs per seure, espais d’ombra i planxes de cautxú per a millor seguretat en el joc.

Martínez ha defensat el “compromís” de l’Ajuntament i que “s’ha treballat molt en els últims set anys pels parcs infantils i la seva millora. Una mostra són els més de 300 mil euros invertits en nous parcs i adequacions” i ha donat exemples com els 24 mil euros de la Plaça Cuba, 40 mil a la Móra o 36 mil a la Floresta, a més dels 120 mil euros a l’any que es destinen al manteniment i millora d’aquests espais.

La regidora ha anunciat també aquest nou parc infantil a Bonavista pensat especialment per als infants amb discapacitat tot i que obert a tothom, i que iniciarà obres a la tardor. Segons ha dit, aquest parc “únic a la provincia” serà “pioner” i el de “major accessibilitat de tota Catalunya”, un anunci que no ha agradat a Forns que ha tornat a parlar de “discriminació” al conèixer les intencions de dotar al barri de Ponent d’un parc exclusiu per un col·lectiu concret com aquest. També s’adequarà un espai al Parc de les Lletres Catalanes. Segons Martínez, “Tarragona no havia tingut mai els parcs tan ben cuidats com ara”.

-Adrià Recasens-