.

L’alegria al vestidor grana. Foto: CF La Pobla

En l’últim partit de la temporada 2021-2022, La Pobla s’ha desplaçat fins a Granollers per emforntar-se a un club històric que es jugava la permanència. Aquesta ha estat una jornada unificada, on La Pobla, a diferència de la resta, matemàticament no s’hi jugava res.

Tot i això, el conjunt d’Adolfo Baines, s’ha mostrat ambbiciós, ferm, convatiu i eficient fins l’últim moment. La seva ambició els ha permès, aconseguir una abultada victòria per 2 a 4, que deixava al Granollers sense opcions per la salvació. I La Pobla, que arribava a l’estadi del carrer Girona en desena posició, n’ha sortit setèna, amb 44 punts, i la tranquilitat de mantenir, passi el que passi, la categoria esquivant els possibles descensos compensats entre 2a i 3a RFEF. En definitiva, alegria absoluta a vestidor grana. L’altra cara de la moneda ha estat pel Granollers.

De fet, les coses s’han posat molt complicades pels locals en els primers 30 minuts de joc. Perdien a dos jugadors només començar el partit: primer a Isaac Padilla, referent en atac, per lesió a l’espatlla i substituït per Gerard Urbina; i més tard a Peque, per lesió muscular i subtituit per Marquillas.

I uns minuts després, arribava el primer gol de La Pobla. La jugada començava al minut 30 amb un potent xut de Boaz, que sorprenia tothom des de fora de l’àrea. El porter local aconseguia estirar-se i aturar la pilota, però en el refús, quedava abandonada just davant de la porteria. I després d’un embolic defensiu, Álvaro Caro, ràpid i avispat, aprofitava l’ocasió per caçar l’esfèric i enviar-lo al fons de la xarxa amb un toc d’esperó.

Al 44’, i poc abans del descans, Boaz tornava a donar una assistència de gol amb una centrada des de la banda esquerra que Santi Guzmán rematava a plaer i amb convicció per fer el segon dels granes.

Ja a la represa, el filial del Nàstic, ha demostrat que tenia ganes de més. Valverde s’endinsava a l’àrea i finalitzava amb un xut que el porter tornava a refusar però sense encert. I la pilota, quedava just als peus de De Rueda que no perdonava. Era el 0-3 i semblava que el partit estava dat i beneït.

Però el Granollers ha ressorgit de les cendres i ha cregut en el miracle fins l’últim moment. Quan semblava que ja no quedaven opcions, al minut 75, Gerard Urbina retallava distàncies amb una jugada personal que ha deixat en shock a la defensa grana. I acte seguit, al 77’ i des de la frontal, Aitor s’inventava un xut imparable que donava ales als locals. Era el 2-3 i El Granollers només necessitava un gol per l’empat i això els valia per salvar-se. Però les esperances s’han exhaurit a les botes de Óscar Gómez al minut 89, quan el pobletà es quedava sol davant del porter i posava el definitiu 2-4. Una gerra d’aigua freda pel Granollers i un cop sobre la taula de La Pobla.

Adolfo Baines: ‘victòria merescuda, inapel·lable, contundent i de prestigi en un partit que no era fàcil per tot el que hi havia en joc’

L’entrenador grana, Adolfo Baines, es mostrava feliç i satisfet després del partit: ‘victòria merescuda, inapel·lable, contundent i de prestigi en un partit que no era fàcil per tot el que hi havia en joc. El compromís dels nois ha estat brutal, s’han buidat al camp i han estat a una gran alçada.’

Sens dubte, aquest ha estat un dels partits més competitius i emocionants de tota la temporada i La Pobla ha fet valer els seus actius i la seva evolució. Baines ha reflexionat sobre l’evolució del conjunt: ‘hem rubricat una temporada on hem viscut diferents etapes, algunes difícils i amb algunes tempestes que hem aconseguit revertit amb coratge, determinació i compromís cec. Molt content i orgullós dels nois però també agraït a l’staff i l’equip, sense ells no hagués estat possible. Son molt competents i em fan millor entrenador cada dia. Amb ells, hem aconseguit portar el vaixell a bon port.’

L’equip d’Adolfo Baines ha experimentat un creixement progressiu que ha culminat en un final de temporada on han passat de patir per la permanència a finalitzar la temporada en una còmode setena posició.

Baines ha volgut agrair la confiança a la direcció esportiva del club, en especial a Albert Virgili i Sergi Parés i ja va manifestar la seva intenció de quedar-se a La Pobla per seguir endavant amb el projecte al capdavant del primer equip.