.

Palanca celebra l'empat a tres. Foto:LFP

Palanca celebra l’empat a tres. Foto:LFP

Ningú ha marxat indiferent cap a casa, cap dels més de 10.000 espectadors que han anat el Nou Estadi tenen alguna història diferent per explicar després de veure un dels millors partits de lliga de la segona divisió d’aquesta temporada.
Nàstic i Córdoba han jugat un d’aquells partits on no hi ha treva, on aficionats, tècnics, directius i jugadors han aguantat la respiració cap a una banda i l’altra per poder seguir un duel directe per lluitar per als llocs d’ascens a primera.
Marcar quatre gols i no acabar guanyant un partit és clar senyal que les defenses no han tingut el seu dia o que dues de les millors davanteres del campionat han estat a un alt nivell durant bona part del partit.
En l’encontre més visual possible els dos entrenadors han marxat amb la sensació de deixar molta feina per fer i de no haver sumat aquells tres punts que uns i altres buscaven per fer un salt a la classificació.
Nàstic i Córdoba han demostrat ser dos dels millors equips de la categoria o com a mínim dos dels conjunts que es troben en un millor moment de forma per afrontar el tram decisiu de la competició.
En una primera part espectacular el Nou Estadi ha vist cinc gols, dos del Nàstic i tres dels andalusos que han donat la victòria parcial a l’equip d’Oltra marxant cap al vestidor.
Ben aviat un penal de Jean Luc a Fidel, ha servit perquè el mateix Fidel quan només s’havien jugat cinc minuts avancés als visitants.
El Nàstic ha començat a remar a contracorrent, i el primer gol d’Anibal aquesta campanya després de l’enèsima genialitat d’Emana ha tornat a fer començar de zero el partit quan s’havien jugat divuit minuts. El festival Andone ha començat amb el segon, tercer i quart gol de Florian Andone. El davanter del Córdoba ha estat un malson per la defensa grana i ha fet que el Nàstic hagi anat fins a quatre cops per sota en el marcador. Els gols grana han estat d’aquells per guardar en vídeo i tornar a veure uns quants cops. Lobato i Palanca han signat dues obres d’art en rematar dues pilotes des de la frontal que han significat els empats dels de Vicente Moreno.

Achille Emana ha estat protagonista del partit Foto:LFP

Els dos equips han decidit anar a jugar a futbol i s’han obert sobre un Nou Estadi que ha recuperat aquella sensació d’una situació viscuda en anteriors ascensos i que ha donat aquella transcendència al partit.
L’equip de Vicente Moreno ha sumat un nou rècord, un més d’aquests que ja està acostumat a trencar i ha sumat la dotzena jornada sense perdre cosa que només l’Oviedo havia aconseguit fins ara aquesta campanya.
L’empat a quatre final, gràcies a un penal transformat, amb aquella sang freda, per Achille Emana deixa clar que aquest diumenge a Tarragona hi havia alguna cosa més que tres punts en joc.

El Nàstic segueix amb les opcions intactes després de deixar escapar l’oportunitat per ser líders després de l’ensopegada del Leganés. Els de Moreno retallen un punt amb l’encara líder Leganés i la setmana que ve visitaran eñ camp del Huesca.
L’únic registre que els grana no han aconseguit trencar és aconseguir sumar dues victòries seguides a casa que no s’aconsegueix des de fa més de quaranta anys.

La Fitxa:

Nàstic: Reina, Suzuki, Bouzon, Marí, Mossa, Madinda, Abu (Juan Muñiz min65) , Jean Luc (Marcos min83), Lobato (Palanca min61), Emana i Anibal

Córdoba: Razak, Abel Moreno, Jonathan, Hector Rodas, Stankivicius, Deivid, Markovic (Luso), Caballero, Pedro Rios, Fidel i Andone (Xisco).

Àrbitre: Arias López. Targetes Grogues: Jean Luc, Juan Muñiz i Abu pel Nàstic. Hector Rodas, Caballero, Deivid(2) pel Córdoba

Gols: 0-1 Fidel (min6 penal), 1-1 Anibal(min18), 1-2 Andone (min40), 2-2 Lobato (min42), 2-3 Andone (min43), 3-3 Palanca (min72), 3-4 Andone (min79), 4-4 Emana (min86 penal).

Estadi: Nou Estadi 10.227