.

El Nàstic ha empatat davant l'Elx (4-4)

El Nàstic ha empatat davant l’Elx (4-4)

El Nàstic esgarrapa un punt en un partit boig davant de l’Elx (4-4). Els grana s’avançaven en el marcador, però els locals capgiraven el marcador amb un 3-1, que semblava definitiu. Però els gols de Tejera, de penal, Àlex López i Jean Luc acostaven la primera victòria. Un triomf que s’escapava amb el definitiu gol de Dorca.

Els grana podrien haver tornat d’Elx amb la primera gran alegria de la temporada. Però no han sabut gestionar l’avantatge momentània amb el 0-1 i amb el 3-4. La fragilitat defensiva està condemnant a l’equip en aquest inici de temporada. Un equip que avui ha tornat a demostrar que té capacitat ofensiva i també reacció amb caràcter quan vol. Uns valors que han estat insuficients per guanyar. Però són uns valors i punts forts que han de marcar el camí.

Vicente Moreno apostava per tres canvis en l’onze, donant entrada a Molina, Zahibo i Rharsalla. Però el més sorprenent era la variant tàctica que situava a Valentín com a extrem. L’inici de partit ha estat elèctric. Amb intercanvi de cops per part de tots dos conjunts necessitats de punts. El primer en colpejar ha estat el Nàstic. Àlex López ha aprofitat una gran passada en profunditat d’Uche per plantar-se davant de Juan Carlos i batre’l. Corria el minut 12 i l’alegria durava tant sols set minuts.

Els que ha trigat el depredador Nino en capgirar la situació. A un davanter experimentat com a ell no se li pot donar ni un metre de marge. La defensa grana ho ha fet i l’equip ho ha pagat. El davanter il•licità ha caçat dues pilotes per deixar amb un pam de nassos al Nàstic.

S’havia aconseguit avançar-se en el marcador, però tal i com va passar en l’anterior jornada, els grana no han sabut gestionar l’avantatge. El Nàstic ha pogut ressorgir en l’inici de la segona meitat. Uche ha tingut el gol de l’empat a les seves botes, però no ha sabut definir. Ocasions que no es poden perdonar quan estàs en una situació fràgil. Perquè els detalls també juguen i el Nàstic els té tots en contra. L’exemple més clar en la jugada següent. Contraatac de l’Elx que Mossa ha de frenar en falta. I Matilla la clava pel pal del porter.

Semblava la sentència. Però acabaria sent el punt d’inflexió. Moreno arriscava amb un doble canvi posant sobre el terreny de joc a Emaná i Maloku. I la resposta arribava ràpidament. Tejera retallava diferències gràcies a un penal innocent, que Juan Carlos quasi atura.

I només tres minuts després, Àlex López firmava el seu segon gol de la tarda, al refús d’un córner rematat per Suzuki. El Nàstic havia aconseguit aixecar-se i tenir el factor psicològic a favor. I més quan Jean Luc capgirava el marcador gràcies a una assistència del propi Àlex López. Calia aguantar, però novament, el Nàstic era incapaç de gestionar l’avantatge i veia com Dorca marcava el definitiu 4-4.

Fitxa tècnica:
Elche: Juan Carlos, Josete, Noblejas, Alex F, Jose Angel, Matilla (Pelayo 83′), Rober, Hervías, Pedro (Liberto 79′), Dorca i Nino.

Nàstic: Saja, Mossa, Iago Bouzón, Molina, Suzuki, Zahibo, Tejera, Rharsalla (Maloku 63′), Valentín (Jean Luc 53′), Uche (Emaná 63′) i Àlex López.

Àrbitre: González Fuertes. Ha amonestat als locals José Ángel (40′), Matilla (63′), Pedro (65′), Nino (83′) i als visitants Bouzón (21′), Zahibo (59′), Mossa (60′), Saja (77′), Jean Luc (91′). Ha expulsat per doble amonestació a Iago Bouzón (93′).

Gols: 0-1, Àlex López (12′); 1-1, Nino (15′); 2-1, Nino (19′); 3-1, Matilla (62′); 3-2, Tejera (66′); 3-3, Àlex López (69′); 3-4, Jean Luc (74′); 4-4, Dorca (78′).

Incidències: Partit corresponent a la 9ena jornada de La Liga 1|2|3 al Martínez Valero davant 7.061 espectadors.