.

Planta Pilot de Dream Production

Planta Pilot de Dream Production

El diòxid de carboni, gas d’efecte hivernacle, es pot convertir en una matèria primera per a la fabricació de materials plàstics. Després de superar una fase de prova amb èxit i una anàlisi de mercat prometedor, Bayer MaterialScience (BMS) planeja invertir altres 15 milions d’euros en la construcció d’una línia de producció en la seva planta de Dormagen (Alemanya), que utilitzarà el CO2 per produir escuma de poliuretà d’alta qualitat. La línia tindrà una capacitat de producció anual d’unes 5.000 tones i l’objectiu del projecte “Dream Production” és llançar al mercat els primers polioles a força de CO2 a partir de 2016. Processadors de polioles i de poliuretans ja han expressat el seu interès pel projecte.

Actualment no existeixen productes al mercat a força de polioles d’alta qualitat basats en CO2. Aquests nous polioles de Bayer MaterialScience han demostrat tenir el mateix nivell de qualitat que els materials fabricats convencionalment, però són més sostenibles. Fins ara, el petroli era una matèria primera indispensable per a la fabricació de materials plàstics, però es tracta d’un recurs que cada vegada escasseja més i és més car. L’ús de CO2 permetria reduir la dependència de la indústria química del petroli i, al mateix temps, eliminar emissions perjudicials per al clima.

“Operar de forma sostenible en tots els processos és un dels objectius fonamentals de la nostra política empresarial, un principi que s’implementa en el nostre projecte Dream Production. Hem aconseguit convertir un gas d’efecte hivernacle perjudicial per al clima en una valuosa matèria primera. Així protegim el medi ambient i també a la humanitat, i tots ens beneficiem d’això”, va dir Patrick Thomas, CEO de BMS.

El Dr. Christoph Gürtler, responsable del programa de catàlisis de Bayer MaterialScience

El Dr. Christoph Gürtler, responsable del programa de catàlisis de Bayer MaterialScience

El Dr. Christoph Gürtler, responsable del programa de catàlisi de Bayer MaterialScience, visitarà Espanya per presentar les claus del projecte Dream Production, en el marc de la seva participació com a ponent durant el Fòrum de Química Sostenible que tindrà lloc els propers dies 28 i 29 de maig a Tarragona.

Bayer MaterialScience ha desenvolupat aquest procés de fabricació en col·laboració amb socis industrials i del món acadèmic. La companyia va descobrir el catalitzador que produeix la reacció química amb el nivell requerit d’eficiència, que posteriorment es va desenvolupar juntament amb el CAT Catalytic Center, un centre de recerca en Aachen (Alemanya). El procés va ser provat àmpliament en una planta pilot en el centre de Leverkusen (Alemanya) com a part del projecte de recerca “Dream Production”, finançat amb fons públics. A més, la companyia va realitzar un estudi de la demanda del mercat.

El nou poliol s’utilitza per a la producció d’escumes de poliuretà, que es troben en nombrosos articles d’ús diari incloent mobles tapissos, sabates i peces d’automòbils, a més d’aplicar-se per aïllar edificis i equips de refrigeració. “El primer i més probable camp d’aplicació serà en la producció de matalassos”, va anunciar el Dr. Karsten Malsch, gerent del projecte Dream Production de Bayer MaterialScience.

/* JS para menú plegable móvil Divi */