.

.

TOTS 21

El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, intervenint a la sessió de control al president. Foto: Mariona Puig

El president de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha reaccionat amb rapidesa a l’espionatge del CNI per la seva proximitat amb Puigdemont. «Això és una barbaritat monumental i propi d’una dictadura», ha sentenciat Batet via Twitter després que el diari ‘La Vanguardia’ hagi destapat que el Centre Nacional d’Intel·ligència va rebre el vistiplau judicial a vigilar els telèfons de 18 persones de l’entorn independentista, entre els quals Aragonès, Sànchez, Riera, Paluzie o Mauri. «El CNI va espiar-me amb autorització judicial durant el 2019. Un jutge ho va avalar simplement per la meva proximitat amb el president Puigdemont i per obtenir informacions sobre estratègies i negociacions polítiques», ha comentat el president de JxCat.

El rotatiu del Grup Godó revela aquest dissabte la llista dels 18 espiats pel CNI, que també inclou diverses persones de l’entorn de Carles Puigdemont -com ara Gonzalo Boye, Joan Matamala i Josep Lluís Alay- i altres noms destacats com Jordi Bosch de Borja, membre de la junta d’Òmnium; l’empresari Xavier Vendrell; Elsa Artadi; Albert Batet; David Bonvehí i Marc Solsona (PDeCAT); Sergi Miquel, director de l’estructura tècnica de la Casa de la República, i els empresaris Jordi Baylina, Pau Escrich i Xavier Vives. El motiu per escoltar Aragonès era el seu paper de «coordinador» dels CDR. Aquesta és la llista que la llavors directora del centre, Paz Esteban, va portar al Congrés ara fa uns dies.

A Carles Riera, de la CUP, se’l vincula també amb els CDR, i també es remarca que ha mantingut contactes amb Puigdemont. El CNI també descriu Elsa Artadi com a «enllaç» amb l’expresident. El motiu per escoltar els dos membres del PDeCAT és el mateix: les seves relacions amb Puigdemont. Pel que fa als empresaris que hi ha a la llista, el CNI relaciona a la majoria amb el moviment Tsunami Democràtic.

ACN