TOTS 21

Instal·lacions de la BASF a La Canonja. Foto: Cedida

La producció del centre de BASF en Marchamalo (Guadalajara) s’ha vist profundament afectada a causa de la situació ocasionada pel coronavirus i l’atur consegüent dels seus clients del sector de l’automoció.

L’empresa, després d’haver-ho acordat amb la comissió negociadora i sindicats, ha presentat al Ministeri un expedient de regulació d’ocupació temporal. En la mateixa línia, BASF assegurarà que treballadors afectats pel ERTE percebin un complement fins al 85% del salari i mantindrà íntegres els beneficis. Aquest expedient de regulació temporal és una mesura imprescindible per a superar la situació extraordinària i d’àmplia afectació en el sector, a més de contribuir a la contenció del virus i protegir de manera addicional la salut dels nostres treballadors i contractistes.

L’expedient inclou la totalitat de la plantilla del centre de BASF Espanyola en Marchamalo, així com la plantilla pròpia dins dels centres de treball de tres dels nostres clients principals. L’expedient de regulació inclou un col·lectiu d’un màxim de 540 empleats. L’atur de les plantes del centre de Marchamalo no serà total, perquè es mantindrà un cert nivell d’activitat. L’empresa està convençuda que aquesta mesura és necessària per a assegurar les ocupacions del negoci de pintures per a l’automoció.