.

El director general de BASF Espanya, Carles Navarro, durant la presentació dels resultats del 2018. Foto: Lluís Sibils

BASF Espanya va assolir una facturació rècord de 1.358 milions d’euros durant l’exercici del 2018, xifra que representa un increment del 4% respecte el 2017, quan aleshores també es van assolir màxims, fins als 1.301 milions d’euros.

La companyia atribueix a aquestes xifres a l’increment d’un 2% tant en els volums –especialment en el segment de les solucions agrícoles- com en els preus. El director general de BASF a l’Estat, Carles Navarro, ha explicat que si bé es venia una d’una dinàmica “bastant forta” en el darrer exercici van notar una “frenada” per problemes propis, com el baix nivell del riu Rin que impedia la navegabilitat, i els efectes de la guerra comercial, però s’ha mostrat optimista per l’evolució a partir del segon semestre d’aquest any. Navarro també ha anunciat que BASF ha posat en marxa a Madrid el primer centre de serveis digitals a nivell mundial del grup, una seu per la qual també va optar Barcelona.

El director general de BASF ha qualificat “d’excel·lent notícia” que l’Estat aculli aquest ‘hub’ mundial, que donarà servei a totes les plantes del grup des de la capital espanyola. Es tracta d’una seu a la qual aspiraven moltes ciutats arreu el planeta, sobretot de l’Àsia i els Estats Units, i també Barcelona. Finalment, Madrid va resultar l’escollida per la combinació d’uns costos favorables” amb una “disponibilitat de talent digital molt gran”. El nou centre suposarà la contractació d’unes 300 persones en dos anys.

BASF Espanya té prevista una inversió de 62 milions d’euros, xifra que representa un increment del 35% respecte el 2018, centrades principalment en l’actualització de plantes, millores mediambientals i en una millora de la seguretat dels processos. D’aquesta quantitat, la planta de Tarragona s’endurà almenys la meitat, segons ha especificat el director general del grup a Espanya. En aquest sentit, ha recordat que és la planta més important de la regió Mediterrània.

A diferència dels darrers anys, Navarro s’ha mostrat més “optimista” sobre l’arribada de l’ample internacional a l’estació intermodal que el grup té previst a Tarragona. “Ara hi ha indicis més concrets, com el tram més complicat entre Castellbisbal i Martorell ja adjudicat i l’inici imminent de les obres”, ha assenyalat el directiu, que ha reiterat el seu compromís d’executar la infraestructura un cop el grup tingui la “certesa” que l’ample internacional arriba a Tarragona.

Durant l’exercici anterior, també ha tingut un efecte positiu, segons la companyia, l’adquisició de llavors hortícoles Nunhems, adquirit a Bayer el passat mes d’agost i que ha impactat favorablement en els resultats del darrer trimestre després que s’incorporés al grup a l’agost.

Lluís Sibils – ACN