.

El 2020, el 75% de les contractacions en llocs tècnics i especialistes a l’estat van ser dones. Foto: Cedida

BASF avança per aconseguir un major equilibri de gènere en línia amb l’objectiu de l’ODS 5 de Igualtat de Gènere. El 2020, aquesta evolució s’ha materialitzat en què un 34% de la contractació han estat dones (el 2015 va ser d’un 20%) i amb aquestes s’ha cobert el 75% de les contractacions en llocs tècnics i especialistes a l’estat. En un context sectorial tradicionalment masculinitzat, l’evolució és positiva si bé lenta, a causa de la baixa rotació de personal. Actualment, un 21% de la plantilla són dones (enfront d’un 19% el 2015); el 24,4% dels rols de lideratge és femení (+ 250% vs 2015) i representen el 38% de la Junta directiva del grup a l’estat

La companyia va publicar el seu objectiu 30/30 al febrer 2020, pel qual es compromet a nivell global a assolir la representació mínima de el 30% de dones en posicions de lideratge en 2030. Segons un estudi dut a terme a BASF per Forn Kerry, consultoria de gestió amb seu a Los Angeles, no hi ha bretxa salarial en la retribució total entre homes i dones des del punt de vista de gènere. Pel que fa a la distribució per perfils professionals, la presència de dones en posicions en operacions continua sent l’assignatura pendent de el sector.

A BASF, els rols de producció representen gairebé el 40% del total de la plantilla i les dones actualment ocupen en aquest àmbit només el 3% dels llocs de operadors de planta. En aquest sentit, el grup treballa per equilibrar aquesta presència des de diferents àmbits. És el cas de l’FP Dual transnacional d’operador de planta, en què en aquesta última edició les alumnes representen un 31% (enfront del 10-15% d’edicions anteriors).

L’educació és un punt de partida en la transformació cap a la diversitat i la inclusió. El 2020, BASF s’ha adherit a el programa Inspira Steam, de la Universitat de Deusto. Hi participen com a voluntàries dones actives de la companyia, especialment des rols de producció, tècnics o IT, per animar i proporcionar referents a les nenes des de primària en aquests àmbits de la ciència i la indústria modelant una mentalitat més possibilitadora.

També participa en iniciatives locals el Girl ‘s Day de la Universitat Rovira i Virgili. L’objectiu és promoure l’interès per les carreres científiques entre les més joves. “Per a nosaltres és una tasca diària que duem a terme amb determinació, en el curt, mitjà i llarg termini, des de fa més d’una dècada”, explica Cinthia González, directora de Recursos Humans de BASF a l’estat i Portugal.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */