.

.

TOTS 21

Els petits han tornat a experimentar amb la química

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alimentació BASF ha organitzat, amb la col·laboració de l’ICIQ (Institut Català d’Investigació Química), activitats experimentals relacionades amb la detecció i identificació de vitamines i pigments en les fruites i verdures: el Kids’ Lab “Clever Foodies”.

Preparts amb bata i ulleres de laboratori, més de 250 nens i nenes d’entre 8 i 12 anys han participat en els tallers, i s’han convertit, per una estona, en petits científics. El Dr. Bubble, la mascota en forma de matràs dels experiments, ha donat la benvinguda als nens i nenes i els ha acompanyat durant la jornada. L’activitat es repetirà el proper dissabte 28 d’octubre, i també està prevista la participació de més de 200 nens i nenes.

En el programa d’activitats “Kids’ Lab Clever Foodies” s’aprèn de forma didàctica i entretinguda la importància de la química en relació amb la detecció i identificació de vitamines i pigments en els aliments. Els foodies (gourmets) són gent que aprecia, coneix els ingredients, selecciona conscientment i gaudeix del menjar.

Els experiments han tingut lloc a La Canonja i Barcelona

En el marc del projecte Kids’ Lab s’hi poden trobar diferents programes d’activitats, com el “Water Loves Chemistry” centrar en l’aigua, el “Keep Cool”, sobre aïllament i el recent “Clever Foodies”, que igual que els anteriors ,també utilitza mètodes didàctics moderns per crear consciència i educar sobre un tema de rellevància social: Com pot una bona alimentació contribuir a un estil de vida saludable? A més a més, de contrribuir a l’objectiu de la ONU d’ “Educació de qualitat”, el programa també emmarca dos objectius relacionats amb la sostenibilitat.

El projecte d’educació científica Kids’ Lab va ser creat per BASF l’any 1997amb l’objectiu de despertar l’interès per la ciència entre els més petits i demostrar-los com la química forma part del nostres dia a dia. Des de llavors, milers de nens de tot el món s’han apropat a la ciència a través del kids’ Lab, aprenent a través del joc i la experimentació.