TOTS 21

‘Las Guerreras’ han estat les autèntiques protagonistes de la jornada en handbol després de guanyar la medalla d’or davant la selecció de Montenegro per 27 a 23. L’equip dirigit per Carlos Viver ha mostrat la seva superioritat en bona part del matx i s’ha acabat imposant amb relativa comoditat per quatre gols de diferència en la qual ha estat una autèntica festa esportiva en el Palau d’Esports Catalunya. La plata viatja cap a Montengro mentre que el bronze ha marxat cap a Eslovènia després del triomf per 30 a 29 davant la selecció de Macedònia. L’handbol masculí ha decidit avui que la cinquena plaça sigui per Eslovènia després de guanyar per 25 a 31 Portugal mentre que la setena plaça ha estat per Algèria davant una Sèrbia que ha acabat vuitena.

La delegació espanyola dels Jocs Mediterranis ha aconseguit sumar una vintena de metalls en la penúltima jornada dels Jocs Mediterranis, aquest dissabte. Destaquen els ors col·lectius en el futbol, handbol femení i waterpolo femení sense oblidar els daurats en volei platja, taekwondo, boxa i atletisme. Espanya ha tancat la novena jornada esportiva ocupant el segon calaix del medaller amb 119 medalles totals i un total de 37 ors, 39 plates i 43 bronzes. Tarragona Ràdio n’ha fet aquest resum:

Atletisme

Cal destacar l’or de Quijera en llançament de javelina, l’or d’Álvaro de Arriba en 800 metres masculí, la plata de Yidiel Islay Contreras en 110 metres obstacles masculí, el bronze de Marta Pérez en 1.500 metres, les plates de 4×100 relleus femení i 4×400 relleus masculí i el bronze de 4×400 relleus femení.

Mitja marató masculina: or per Mohamed Reda El-Aaraby (MAR)
Mitja marató femenina: or per Elena Cecchini (ITA), plata per Marta Galimany (ESP) i bronze per Elena Loyo (ESP)
Llançament javelina masculí: or per Nicolás Quijera (ESP)
400 metres obstacles femení: or per Pedroso (ITA)
Salt de longitud masculí: or per Triki (ALG)
800 metres masculí: or per Álvaro de Arriba (ESP)
110 metres obstacles masculí: or per Lorenzo Perinni (ITA) i plata per Yidiel Islay Contreras (ESP)
1500 metres femení: Rababe Arafi (MAR) i Marta Pérez (ESP) bronze
4×100 relleus masculí: Itàlia or, Turquia plata i Portugal bronze
4×100 relleus femení: França or, Espanya plata
4×400 relleus masculí: ITàlia or, Espanya plata i Turquia bronze
4×400 relleus femení: Itàlia or, França plata i Espanya bronze

Volei platja

Millor impossible per a l’esport espanyol la jornada viscuda en el volei platja. La parella formada per Paula Soria i Maria Belén Carro s’imposaven en la gran final davant la parella francesa Chamereau-Jupiter per 2 a 1 i es penjaven el metall daurat del coll. Prèviament havien eliminat en les semifinals a la parella estatal Ángela Lobato i Amaranta Fernández, esportistes que han acabat el torneig guanyant i penjant-se el bronze del coll. En la categoria masculina, la medalla d’or ha viatjat a Turquia després de triomf de Giginoglu i Gogtepe davant els italians Rossi i Caminati (2-0).

Esport de boles

El Velòdrom de Campclar era l’escenari per dir adéu a l’esport de boles en la jornada de dissabte. La poca representació espanyola ha pogut gratar una medalla de bronze gràcies a la parella de petanca formada per Maria José Muñoz i Maria José Pérez. Les esportistes de l’estat s’han imposat a les turques Gulcin Celik i Gamze Ozgun Caglar en la lluita per la tercera plaça per 12 a 5.

Boxa

La boxa ha abaixat el teló a Torredembarra i ho ha fet amb dues medalles per a Espanya. Sissokho aconseguia la plata després de veure’s superat per l’egipci Mohamed per 1 a 4 en la categoria de menys de 69 kg. La millor notícia de totes arribava amb Gabriel Escobar després d’imposar-se per 5 a 0 al sirià Almasri en la categoria de menys de 52 kg.

Ciclisme

La penúltima jornada dels Jocs començava a Vila-seca amb la contrarellotge masculina i femenina, proves on els ors han viatjat cap a Itàlia. En la categoria femenina s’imposava Elena Cecchini amb un temps de 24’15»67»’ mentre que Eduardo Affini era qui es penjava l’or en la categoria masculina amb un temps de 30’31»12»’. El primer espanyol classificat ha estat Mario González en la setena plaça mentre que la primera ciclista estatal ha estat Sara Martín, sisena en la taula final.

Gimnàstica rítmica

Itàlia ha dominat la darrera jornada de gimnàstica rítmica disputada al Pavelló Olímpic de Reus. La transalpina Alexandra Agiurgiuculese ha finalitzat en la primera plaça després de les quatre proves disputades amb una puntuació de 71,150. Als podis l’ha acompanyat la grega Eleni Kelaiditi amb 70,750 punts mentre que el bronze també ha viatjat cap a Itàlia amb un registre de 70,650 punts. La primera representant espanyola ha estat Polina Berezina, ocupant la quarta plaça amb una puntuació de 59,050 punts. Sara Llana, en la setena plaça, ha acabat amb 57,150 punts.

Rem

La jornada de rem per a la delegació espanyola ha finalitzat amb dos metalls de bronze. Virginia Díaz acabava tercera en la classificació de scull individual mentre que Natalia Miguel ocupava la mateixa posició en la categoria lleugera de scull individual. Pel que fa al tortosí Rubén Garcia, l’esportista tarragoní ha finalitzat en la primera posició de la final B que havia de disputar en M1x.

Taekwondo

Un or espanyol ha estat el màxim a allò que podia aspirar la delegació espanyola en la darrera jornada de taekwondo i ho ha aconseguit. Javier Pérez guanyava per 17 a 3 el grec Chamalidis en la categoria de menys de 68 kg i es penjava la millor medalla de totes en homes. Pel que fa al bàndol femení, la sèrbia Bajic guanya per 5 a 1 la francesa Ble en la final de més de 67 kg.

Tennis

El tennis posava punt final a la seva presència en els Jocs Mediterranis sense representació espanyola però amb un repartiment equilibrat de medalles. L’or masculí individual se l’emportava el Marroc gràcies a Ouahab després d’imposar-se per 2 a 0 a l’esportista de Mònaco, Catarina, mentre que el bronze viatjava cap a Itàlia després del triomf de Berrettini. Pel que fa al daurat femení, Eraydin (Turquia) guanyava la francesa Ferro per 2 a 1. El bronze seria finalment per l’eslovaca Erjavec.

Voleibol

El voleibol ha viscut avui la penúltima jornada amb la decisió final de saber com queda l’ordre entre el tercer i el vuitè classificat. En la categoria masculina, França ha acabat vuitena després de perdre per 3 a 2 davant Turquia mentre que Tunísia ha acabat sisena després de cedir davant Croàcia. Grècia, guanyant per 2 a 3 el combinat d’Egipte, s’emportava cap a casa la medalla de bronze i posa punt final als seus Jocs amb un triomf. Pel que fa als combinats femenins, Portugal ha acabat vuitena després de caure davant Eslovènia per 3 a 0 mentre que Espanya s’ha de conformar amb la sisena plaça després de perdre davant Itàlia (1-3). El bronze viatja cap a Turquia després d’imposar-se a França per 1 a 3.

Waterpolo

La penúltima jornada de waterpolo ha deixat la categoria femenina sentenciada. La jornada l’estrenava Portugal assegurant-se la cinquena plaça davant Turquia després d’imposar-se per 16 a 8 a Turquia. El bronze viatjava cap a Grècia després del triomf davant França per 15 a 5 mentre que la lluita per l’or se l’emportava la selecció espanyola de Miquel Oca després de guanyar per 9 a 8 la delegació italiana. Pel que fa als combinats masculins, aquest dissabte s’ha definit la setena plaça de Portugal després de guanyar Turquia per 4 a 6 mentre que Itàlia ha finalitzat el torneig en la cinquena plaça després d’imposar-se per 15 a 2 a França. Diumenge a les 9.50 hores es disputarà la lluita pel bronze de la selecció espanyola davant Montenegro mentre que la gran final es produirà a les 12.10 hores entre Grècia i Sèrbia al Centre Aquàtic de Campclar.