.

.

TOTS 21

Una imatge de la Ciutat de Repòs i de Vacances

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i el delegat de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin, es trobaran, junt al director general de Patrimoni de la Generalitat -titular de l’espai-, Salvador Estapé, abans que acabi el mes d’abril per tal de desllorigar de manera definitiva l’atzucac que representa la Ciutat de Repòs i de Vacances, per la qual hi ha l’interès de diverses empreses per ubicar-s’hi, però l’ús del sòl no ho permet.

La reunió, a la qual també es preveu la presència de representants d’Urbanisme, la van fixar dimecres de la setmana passada Ballesteros i Nin després d’un any en què no es tenia notícia de la Ciutat de Repòs i quan el consens entre ambdues administracions sembla que és ampli.

L’ús previst de l’entorn serà turístic, de platja i esportiu. Si hi ha una bona oferta assistencial també s’hi inclourà. L’Ajuntament busca bàsicament potenciar “un bon entorn mediambiental i de platja”, en paraules de l’alcalde. “És la platja més important de la ciutat i li volem donar l’ús turístic més elevat”, ha dit Ballesteros a Tarragona21.

Les peticions

El Pla General (POUM) de Tarragona deixa oberta la porta perquè es pugui donar resposta a les peticions cursades fins ara, de sectors com ressorts, residències assistides o bungalows. Una gran instal·lació hotelera i un gran ressort són els projectes que podrien tirar endavant. L’acord fixarà els criteris urbanístics, de cessió d’usos i de canvi d’usos. Es tracta de bungalows que disposaran d’una platja  a 50 metres. L’ús actual de la Ciutat de Repòs és social. Però el nou POUM va ampliar la qualificació a ús hoteler. La propietat és de la Generalitat.

Al seu torn, Nin ha afirmat a Tarragona21 que “ens hem d’obrir i no limitar-nos quant als usos que hi pot haver, per la qual cosa hem de modificar els actualment vigents”. Amb l’Ajuntament “compartim una visió àmplia”. La reunió ha de fixar l’acord urbanístic i detallar també aspectes com els metres quadrats que es poden usar i la seva edificabilitat.

Per la seva part, l’alcalde ha assegurat que es tracta de “posar fil a l’agulla i desencallar finalment el tema de la Ciutat de Repòs i de Vacances. Em preocupa molt el seu estat d’abandonament i que estigui sense projecte, quan a més a més hi ha demanda del sector”.

J. Garcia