.

Ballesteros sortint del jutjat número1 de Tarragona. Foto:Tarragona21

Ballesteros sortint del jutjat número1 de Tarragona. Foto:Tarragona21

Acompanyat dels seus i amb un posat tranquil i pausat, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, ha entrat puntual quan faltaven cinc minuts per dos quarts de deu del matí al jutjat número 1 de Tarragona on s’instrueix el cas Inipro. Ballesteros ha arribat caminant al costat dels consellers municipals de l’equip de Govern, Javier Vilamayor, Begoña Floria, Pau Pérez, Ana Santos i el seu advocat David Rocamora.
La declaració s’ha allargat unes dues hores i segons ha explicat el mateix alcalde Ballesteros ha servit per respondre totes les preguntes realitzades pel jutge que instrueix el cas.
Ballesteros ha reconegut i repetit que no va tenir cap altre opció i que en cas de no haver signat els pagaments hauria comès un delicte d’enriquiment injust de l’ens públic.
L’alcalde de Tarragona però ha estat contundent també quan ha dit que s’estava fent política amb el cas ’em sento objecte d’una certa persecució perquè el que buscaven era posar-me a mi al capdavant d’aquest cas quan saben que si algú no té res a veure en aquest cas sóc jo’. L’alcalde ha mostrat la seu malestar amb “aquells que pressionen políticament a la justícia”  segons Ballesteros és “objectiu polític de la CUP’.
Ballesteros ha defensat en tot moment la seva innocència i s’ha posat a disposició de la justícia perquè es pugui aclarir el cas en el que ara mateix està investigat juntament amb deu persones més. El jutge veu indicis en el cas de possible malversació de fons, alteració de fons públics, suborn i prevaricació.

Josep Fèlix ha estat el primer dels 11 investigats en declarar davant del jutge i ho ha fet en solitari després que la declaració del que va ser gerent de l’IMSST, Antonio Muñoz, s’hagi ajornat fins el pròxim dia 1 de febrer.

Per la seva banda l’advocat de la CUP, Carles Perdiguero,  ha assegurat que Ballesteros no ha concretat en la seva declaració i que ha apuntat als tècnics com a coneixedors dels fets. Perdiguero ha lamentat de l’alcalde en la seva declaració qui ha dit que no ha assumit la seva responsabilitat.

Captura de pantalla 2016-01-26 a les 09.57.02

Ballesteros ha tingut el suport de l’equip de Govern. Tuit de la portaveu del Govern municipal abans d’anar al jutjat.

El ‘cas Inipro’
El cas va esclatar fa dos anys quan es va denunciar la presumpta contractació irregular que una empresa externa als Serveis Socials, Inipro, havia fet. Es denunciava el fet que el seu màxim responsable és militant socialista, que es va prorrogar el contracte de forma irregular i que la licitació es va fer sense publicitat. El gerent de Serveis Socials va dimitir en el decurs de l’anterior mandat municipal.
La formació va justificar, en el seu moment, diverses irregularitats per portar el cas a la fiscalia: l’absència de motius per a l’externalització del servei tenint en compte l’existència de personal propi de l’IMSS, la inexistència d’informació relativa a les activitats desenvolupades per Inipro a Tarragona o del personal contractat. A més, apuntava a la impossibilitat de realitzar pròrrogues en el contracte segons el plec de clàusules o que s’hagués superat el pressupost màxim de licitació -uns 60.000 euros-, i que s’hi destinessin fins a 260.000 euros en tres anys.

Una auditoria
Una auditoria del mateix IMSS assenyalava al 2011 que les pròrrogues en l’adjudicació no es van efectuar pels procediments previstos en la Llei de Contractes del Sector Públic. A tot això, també planen ombres sobre l’adjudicació inicial del projecte, materialitzada l’any 2010. El consistori, governat aleshores pel PSC i ERC, va licitar el servei per la via del procediment negociat sense publicitat, tal com permet la llei en casos de serveis que no superen els 60.000 euros.
L’IMSS hauria convidat tres empreses a presentar oferta, amb el compromís d’adjudicar el servei a la que presentés la millor, segons el plec de condicions. Una de les firmes hi va renunciar. Les altres dues eren Itinere i Inipro -amb seu a Viladecans-, la qual es va acabar adjudicant el servei, amb la particularitat que l’altra firma en discòrdia, Itinere, era a la vegada una filial d’Inipro.