.

.

TOTS 21

Ballesteros, en una imatge d’arxiu atenent els mitjans de comunicació. Foto: Tarragona21

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, troba “fora de lloc” les polèmiques polítiques i institucionals com les que han sorgit per l’assistència del rei Felip VI als actes commemoratius dels atemptats de Barcelona i Cambrils. “En aquests moments cal posar-nos en la pell de les famílies i amics, i aquestes polèmiques formen part d’un altre escenari”, ha defensat. El batlle tarragoní ha agraït “alguns dels posicionaments raonables que ha fet pràcticament tothom, de no barrejar la polèmica política i institucional amb aquesta diada”. Segons l’alcalde de Tarragona, la commemoració dels atemptats recorda que “la democràcia, la llibertat i la pluralitat van guanyar a la intolerància i a la violència”.

Ballesteros ha confirmat que dissabte al matí assistirà als actes commemoratius organitzats a Cambrils (Baix Camp). En clau local, l’alcalde ha recordat que s’han posat en marxa totes aquelles mesures de seguretat recomanades per les forces policials. Entre aquestes hi ha la instal·lació de barreres físiques en zones d’alta concentració de persones com la Rambla Nova.

Ballesteros ha afegit que durant les festes de Sant Magí es faran dispositius específics i que s’instal·laran tantes barreres mòbils o fixes com es pugui en els indrets més concorreguts. Malgrat tot, l’alcalde ha cridat a la tranquil·litat perquè “no tenim elements ni motivació per dir que estem a prop ni lluny de cap mena d’incident”.

Roger Segura (ACN)