TARRAGONA 21

El cap de llista socialista destaca que la campanya «Respecta'm» és un model de referència en molts països i ciutats i recorda que abans del govern socialista no existia cap àrea de polítiques d'Igualtat

El cap de llista socialista destaca que la campanya «Respecta’m» és un model de referència en molts països i ciutats i recorda que abans del govern socialista no existia cap àrea de polítiques d’Igualtat

El PSC de Tarragona ha presentat aquest divendres 17 de maig les propostes en matèria d’Igualtat, dia que se celebra el dia Internacional contra la LGTB-Fòbia. L’alcaldable, Josep Fèlix Ballesteros, ha explicat que Tarragona és una ciutat referent en polítiques d’Igualtat i exemple d’això és la campanya «Respecta’m», que ha estat exportada a nombrosos països i ciutats per la seva lluita contra la discriminació de gènere, la violència masclista i la prevenció d’agressions sexuals.

El cap de llista socialista ha explicat que «seguirem fent un esforç enorme en matèria educativa, sensibilització social, col·lectius, individus, mitjans de comunicació, respecte i igualtat» i ha comentat que es crearà el Centre d’Atenció Integral a la Dona a Torreforta. «Aquest projecte representarà un nou homenatge a l’estimada companya Ana Santos, a ella li feia molta il·lusió que es fes realitat i nosaltres ho farem possible», ha indicat Ballesteros. Per una altra banda, el PSC proposa continuar amb l’impuls dels projectes de prevenció de conductes sexistes i els projectes de coeducació i promoció de valors, seguir apostant per la prevenció reforçant els serveis d’atenció integral a les dones, fills i filles víctimes de la violència masclista i aprofundir en les mesures per garantir la igualtat d’oportunitats per qüestió de gènere en tots els àmbits de la societat.

Per una altra banda, Josep Fèlix Ballesteros ha explicat que la Guàrdia Urbana de Tarragona també ha fet una gran tasca d’especialització en l’atenció en la violència de gènere. Cal recordar, que Tarragona també és referent gràcies al SAI (Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals), el primer programa de l’estat en l’àmbit municipal que dota el servei amb atenció psicològica i legal, i el SIAD (Servei d’Informació i Atenció a la Dona). A més, també es dóna suport a l’assistència sanitària, psicològica i jurídica a les víctimes de violència de gènere que tenen preferència en l’adjudicació o rehabilitació de l’habitatge públic.