.

El Departament de Joventut de l’Ajuntament ha engegat la 2a edició del projecte, amb la col·laboració de l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat

 Les tècniques del Departament han atès consultes via telefònica i telemàtica, han impulsat nous recursos informatius i han promogut una enquesta entre el jovent dels municipis mancomunats. Foto d’arxiu

Des de l’inici de l’estat d’alarma a meitats del mes de març, el Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Tarragonès ha adaptat les gestions i la metodologia de treball del seu departament per tal de seguir oferint tota l’atenció i suport necessari al jovent de la comarca.

En aquest període de temps, tant des del Servei Comarcal de Joventut com des de l’Oficina Jove Tarragonès (gestionada pel Consell conjuntament amb l’Ajuntament de Tarragona i la Coordinació Territorial de Joventut a Tarragona de la Generalitat de Catalunya) s’han atès consultes via telefònica o mitjançant correu electrònic amb un total de 79 consultes. D’aquestes cal destacar que 37 s’han fet als professionals dels diferents serveis de treball (11 als del Servei Comarcal de Joventut i 26 als de l’OJ), 32 al servei de salut de l’OJ i 10 més al Consell relacionades amb el lleure (casals, camps de treball, instal·lacions juvenil i formació).

I com es fa habitualment, cada setmana s’ha enviat a les persones inscrites el butlletí d’ofertes relacionades amb el lleure, el camp social i l’àmbit educatiu.

Altres recursos creats

  • S’han publicat a la web les infografies <http://tarragones.cat/joventut/scj-tarragones/info-orientacio> relacionades amb la recerca de feina, una manera molt breu i esquemàtica per saber concretament com ha de ser el currículum i l’autocandidatura, però amb la intenció d’anar elaborant setmanalment una infografia nova, i amb la voluntat que siguin una excusa per contactar amb les professionals que poden orientar i assessorar per aprofundir en diferents temes d’aquest àmbit.
  • S’ha creat una secció a la web del Consell d’afectacions del covid19 <http://tarragones.cat/joventut/afectacions-covid-19> amb informació d’actualitat: les oficines del SOC durant el confinament, la situació laboral i joves i internet segura.
  • S’han afegit recursos de la Generalitat a l’apartat t’interessa <http://tarragones.cat/joventut/interessa-1> de la web de Joventut sobre habitatge, assessories i consultoris, etc.
  • Des de l’Oficina Jove Tarragonès s’ha realitzat un taller on line, a Youtube, anomenat “La meva primera feina” <https://www.youtube.com/watch?v=-zbeWCR-z1w>, així com, per als municipis que no disposen de tècnic municipal o mancomunat, s’ofereix la possibilitat de fer consultes d’informació general i Treball via aplicació telegram.

Enquestes als municipis mancomunats

D’altra banda, un total de 299 joves dels municipis de Renau, El Catllar, Perafort, La Secuita, La Riera de Gaià, Els Pallaresos, La Pobla de Mafumet, Vilallonga del Camp i Creixell han contestat l’enquesta anònima de Joventut sobre àmbits diversos. Entre d’altres ítems, aquesta enquesta permetrà a les tècniques elaborar el Pla Local de Joventut d’aquesta legislatura.

Aquesta és una eina més que ajudarà a dotar de coherència les polítiques públiques locals amb accions i serveis que donen resposta a les necessitats detectades.

Un cop finalitzat aquest mes d’abril i un cop tancades les enquestes, es farà balanç de les respostes obtingudes a cada municipi.

Si alguna persona entre 12 i 30 anys d’aquestes localitats volgués contestar i no sap com fer-ho pot contactar a joventut@tarragones.cat<mailto:joventut@tarragones.cat>