.

.

TOTS 21

Un home de 41 anys han estat detingut aquest dimarts al vespre com a presumpte autor de l’incendi que aquesta tarda ha causat deu ferits, dos dels quals crítics, en un primer pis d’immoble de l’avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer de Reus, cremant una habitació.

Segons ha informat el cos policial, a l’home se’l considera presumpte autor dels delictes de danys i lesions per imprudència greu. El detingut hauria intentat carregar un encenedor de forma negligent i això ha provocat l’inici del foc, ha afegit la mateixa font. La investigació continua oberta.

Els Bombers, actuant al lloc del sinistre. Foto: Guàrdia Urbana de Reus

L’incendi per presumpta negligència d’un home de 41 anys a l’avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer de Reus -detingut pels Mossos d’Esquadra- ha deixat un balanç de 19 ferits, 2 d’ells en estat crític, segons els Bombers. El foc ha afectat un edifici de 50 habitatges, 5 per planta.

Dels 19 afectats, 8 han estat donats d’alta i els altres 11 ingressats o atesos en diferents centres hospitalaris. 1 dels 2 crítics ha estat traslladat a la unitat de cremats de l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona, i l’altre, que ha caigut pel pati de llums, al Sant Joan de Reus. Pel que fa als altres 9 ferits, 1 ha estat ingressat a la cambra hiperbàrica de l’Hospital Broggi, i la resta han estat atesos a la xarxa sanitària del Camp de Tarragona.

Segons ha explicat Mar Gil, sotsinspectora de Bombers i cap de guàrdia, el foc s’ha propagat inicialment de forma horitzontal pels habitatges de la primera planta, i després, a través del forat de l’escala, verticalment cap a la resta de pisos.

Confinats

Mentre han durat les tasques d’extinció, d’una hora aproximadament, alguns veïns han estat confinats als seus pisos i altres han estat evacuats. Un cop apagades les flames s’ha revisat l’estructura i l’accessibilitat de l’edifici. Gil ha explicat que l’estructura no ha resultat especialment danyada, però que a la planta 1 hi ha quedat “molta resta de runa”, amb una barana que “no dona cap seguretat”. És per això que s’ha decidit evacuar tot l’edifici “fins que estigui sanejat”.

Això significa que els entre 100 i 150 veïns que ocupen l’edifici -una mitjana de 2 o 3 a cadascun dels 50 pisos de l’immoble- no podran passar almenys aquesta nit a les seves llars, i ara com ara no hi ha previsió de tornada. Sí podran accedir als pisos a buscar el que necessitin, acompanyats de Mossos o Policia Local.

Cal recordar que els Mossos han detingut aquest vespre un home de 41 anys com a presumpte autor de l’incendi. Segons ha informat el cos policial, a l’home se’l considera presumpte autor dels delictes de danys i lesions per imprudència greu. El detingut hauria intentat carregar un encenedor de forma negligent i això ha provocat l’inici del foc.

Dos ferits crítics

Cal recordar que dues persones han resultat ferides crítiques i vuit més han sofert lesions de caràcter menor en l’incendi. Un dels ferits crítics hauria caigut d’un segon pis, segons han informat a Tots21 fonts del SEM. L’altra hauria resultat afectat pel foc i també pel fum i ha estat evacuat a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Nombrosos veïns han quedat confinats al sisè pis. Els pisos superiors estaven afectats pel fum.

Els Bombers han rebut l’avís del foc cap a tres quarts de cinc i poc després d’una hora més tard ja l’havien extingit. Hi han enviat nou dotacions. Les flames han cremat una habitació del primer pis i ha provocat molt de fum a l’edifici. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat també nou ambulàncies per atendre els ferits.

Des del SEM han atès i traslladat 11 persones, dos homes en estat crític, traslladats a l’Hospital de Sant Joan de Reus i Vall d’Hebron; 8 afectats menys greus: 3 a Sant Joan de Reus, 2 a Joan XXIII, 2 a CUAP Sant Pere i un a l’Hospital Broggi. Finalment, un lleu ha estat traslladat al CUAP Sant Pere.

Els Bombers, fent servir una escala. Foto: Mossos d’Esquadra

Redacció – ACN