.

Gertri Adserà, responsable de la llibreria Adserà de Tarragona, davant l’establiment amb els llibres que recomana. Foto: Eloi Tost

Els assajos sobre feminisme de Najat El Hachmi ‘Sempre han parlat per nosaltres’ (Edicions 62) i ‘Dones valentes’ (Ara Llibres); sobre el racisme com ‘Entre el món i jo’ (Empúries) de Ta-Nehisi Coates; o el cèlebre ‘Manual de Desobediència Civil’ (Edicions Saldonar), de Paul i Mark Engler són algunes de les recomanacions que els llibrereters de la Caselles de Lleida, l’Adserà de Tarragona, la Impossible de Barcelona, el Pati Blau de Cornellà, l’Odissea de Vilafranca, La 2 de la Viladrich de Tortosa o la Linguae de Girona fan a l’ACN. Hi incorporen també volums com ‘#FakeYou’ (Raig Verd), el dietari de Pere Rovira ‘Música i Pols’ o la col·lecció ‘Akiparla: La força de la paraula’, un recull de discursos que han inspirat la humanitat.

Una de les propietàries de la llibreria La 2 de Viladrich, Rosa Cubeles, es descanta per ‘#Fake You’, editada per Raig Verd, un projecte dirigit per Simona Levi, amb la col·laboració d’Xnet i Robert Guixaró, Max Carbonell, Gemma Palau, Elizabeth Bodi, Gemma García, Guillem Martínez, Lorin Decarli i Tatiana Bazzichelli, Emanuele Cozzo i Luce Prignano, que incorpora material il·lustratiu cedit per Mariluz Congosto. “És un estudi precís, per fer pensar i amb referències als mitjans de comunicació”, ha explicat Cubeles. La llibretera també recomana ‘Follem’, de la catalana Bel Olid. “Repensem, sentim la sexualitat, la manera en què estimem. És una bona reflexió per a conèixer-nos millor”, ha destacat. L’obra és de l’editorial Bridge.

Des de la llibreria Caselles, el seu propietari, Jordi Caselles, destaca per a aquest Sant Jordi de confinament l’assaig ‘Manual de Desobediència Civil’ (Edicions Saldonar), de Paul i Mark Engler. Explica que és un llibre “molt cèlebre” de com els moviments socials canvien la història per promoure la no violència. “És un llibre colpidor, absorbent, ambiciós i un autèntic regal pels moviments socials d’arreu del món”, considera. També recomana ‘Música i Pols’ (Proa), de Pere Rovira, una visió “molt personal” del món que reflexiona sobre la mort, la soledat i la companyia, que també parla de la música, la literatura i la política, explica.

Des de la llibreria tarragonina Adserà s’opta per la col·lecció ‘Akiparla: La força de la paraula’. Un recull de discursos “de lectura fàcil i de pensament” pronunciats per personalitats que han inspirat la humanitat com Malala, el cap Si’ahl, Severn Suzuki i Pepe Mújica. “En principi seria per a adults però també ho pot ser per a joves o per treballar a les escoles”, detalla Gertri Adserà, el seu propietari.

Mireia Perelló, sòcia de la llibreria La Impossible, recomana l’assaig ‘Dones valentes’ (Ara Llibres) de Txell Freixas, una “obra on l’autora recull la històries de tretze dones valentes de l’Orient Mitjà. És un llibre magnífic i un testimoni esfereïdor, però a la vegada esperançador del què és ser dona depenent del lloc”.

Innterior de la llibreria Adserà, tancada al públic a causa del confinament. Foto: Eloi Tost

El mateix volum recomanen des de la llibreria l’Odissea de Vilafranca del Penedès, Sílvia Mir, que la considera una obra “100% feminista”, i destaca que s’hi recullen històries “colpidores” sobre la realitat social de les dones al Líban.

Al seu torn, Susanna Álvarez, de Pati Blau Llibres de Cornellà de Llobregat, opta també pel llibre d’una dona, en aquest cas ‘Sempre han parlat per nosaltres’ (Edicions 62) de la Najat El Hachmi. Un llibre, assegura, “necessari” i de “fàcil lectura” que aborda temes com el feminisme, la llibertat i les discriminacions que pateixen les dones, amb especial atenció a les migrades a Europa.

Des de la llibreria Linguae de Girona proposen una obra “molt emotiva”, segons una de les seves treballadores, la Mar. Es tracta de ‘Between the world and me’ de Ta-Nehisi Coates (en català es titula ‘Entre el món i jo’, de l’editorial Empúries). En el volum, es recull un conjunt de cartes que l’autor envia al seu fill per explicar “com és viure als Estats Units per un home de color”. Una reflexió sobre el racisme, la desigualtat social i la pèrdua de drets que encara segueix vigent a la primera potència americana.

ACN

/* JS para menú plegable móvil Divi */