.

.

TOTS 21

Cartell festes Parc Riuclar

Cartell festes Parc Riu Clar

El barri Parc Riu Clar enceta aquest divendres tres dies de festa major amb un seguit d’actes i propostes per a tots els públics i veïnat després d’una setmana cultural on els assistents ja han pogut gaudir d’esdeveniments com la festa de l’escuma, màgia o el cine a la fresca d’ahir a la nit. El barri preveu superar la xifra de l’any anterior en que van participar unes 300 persones.

La presidenta de l’Associació de Veïns Amics Parc Riu Clar, Josefa Rodríguez, explica a Tarragona21 que enguany hi han més actes i novetats respecte a l’any anterior i es torna a sumar en la mateixa setmana els actes de la Setmana Cultural amb els de la Festa Major per “oferir un programa més complet”, una fórmula que ja van fer l’any anterior. Tot i així, critica que “cada any tenim menys pressupost i encara no hem cobrat la subvenció”, el que dificulta les gestions de l’entitat, ja que “cal pagar l’aigua i llum del local i hem de fer actes i rifes contínuament per poder recollir diners” afirma. A banda, lamenta que “altres barris com La Floresta en reben més” sense conèixer motius.

Falta d’implicació

A la vegada, Rodríguez fa una crida a la participació i a què la gent del barri s’impliqui més en l’organització d’actes. Explica que fins ara hi havia dues associacions i que enguany s’han fusionat. De fet hi haurà homenatge a l’antiga presidenta Elena Regidor. “Molta gent critica com es fan les coses però no ajuden, ni participen ni s’impliquen i criticar és molt fàcil” comenta. Així encara, els grans s’impliquen més que els joves, cosa que “si fos al revés també es podrien fer activitats d’estiu i esplais” lamenta.

Antics veïns i amics cridats a participar

L’any anterior l’A.V.V va fer una crida a participar a antics veïns i amics del barri “per tal que les festes tinguéssim major participació” i es va aconseguir amb èxit. Per aquest motiu enguany es repeteix la fórmula i es preveu superar la xifra dels 300 assistents amb què el petit barri de Ponent va comptar l’any anterior.

“Ja tenim previstes taules i cadires per a tots els que vulguin venir, així com les racions de fideuà a 5 euros on s’inclou el pa, refrescos o aigua i un postre”, comenta.

I es que la barra que oferirà l’Associació de Veïns i el bar del barri seran els encarregats de proveir de beguda i menjar als assistents a les festes, una tasca difícil davant l’arribada de tanta gent en un barri tan petit, comenta a aquest digital Dani López, del bar Los Jardines, l’únic de Parc Riu Clar, que ja es prepara per afrontar les festes, coneixent els antecedents de l’edició anterior.

Actes diversos durant tres dies

A banda dels actes de la Setmana Cultural que han tingut lloc aquests dies, les festes arriben els dies 11,12 i 13 amb diversos actes:

Divendres 11 tindrà lloc l’elecció del rei i reina a les 20h; el pregó amb el regidor del barri, Carles Castillo, a les 20,30; i finalment la nit oferirà rock&roll amb els grups El Atriste y la banda prototónica, Del viento, A pelo, Ausentes i Corrupción+iva.

Dissabte 12 a les 9h el dia començarà amb torneig de petanca, a les 10h missa a l’ermita de la Rambla en honor a la Verge miraculosa acompanyada del cor de l’església Sant Josep obrer, a les 11h xistorrada o encetada popula. Els jocs infantils tindran lloc a les 12.30h i els actes es reprendran a la la tarda on hi haurà havaneres amb ‘Sons del mar’ a les 19.30h. De cara a la nit el sopar de germanor a les 21h on també hi haurà aeròbic. Finalment el dia acabarà amb discoteca mòbil a les 23,30h.

Diumenge 13 arriba la xocolatada popular a les 10h, rua de gegants a les 10.30h, jocs infantils a les 12h, vermut amb ‘Vermut Yzaguirre’ a les 12.30h, homenatge a l’expresidenta Elena Regidor a les 13.30h, i fideuà popular a les 14h. A la tarda arriba el torn de l’exhibició de karate del Club Shuto a les 17.30h, sevillanes amb el grup flamenc Azabache i a les 20.30h amb Alma Flamenca. A la nit les festes acabaran amb entrega de premis a les 21.30h i guerra d’escuma a les 22h.

-Adrià Recasens-