.

.

TOTS 21

Els alumnes, durant una sessió del curs d'Anglès Professional per al Turisme que ha arrencat aquesta setmana a Tarragona

Aquesta setmana s’ha donat el tret de sortida al pla formatiu del voluntariat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, un programa que s’allargarà fins d’aquí a tres anys i que té com a objectiu principal donar les eines als voluntaris per millorar la seva competència i habilitat en determinades tasques necessàries per al bon funcionament i l’organització dels Jocs.

Des d’aquest dilluns s’imparteix el curs d’Anglès Professional per al Turisme -100 hores- i, properament, començaran a impartir-se dues matèries més: Primers Auxilis -60 hores- i Recepció i Atenció al Client -amb dos mòduls de 100 hores cadascun-. Aquests cursos formen part de la formació que ofereix el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

De fet, el programa de formació de voluntaris s’estructura en dues branques: la formació pròpia establerta i impartida per l’organització dels Jocs Mediterranis i la formació impartida pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

Els cursos que comencen aquest agost s’inscriuen en aquest darrer grup i són fruit de l’acord signat amb aquest organisme de la Generalitat, segons el qual s’adopta el compromís de treballar conjuntament per establir un pla formatiu ajustat a les necessitats dels Jocs Mediterranis i, d’aquesta manera, desenvolupar polítiques actives de formació i ocupació específiques pels voluntaris, que ja sumen més de 2.000 persones.

Primer cop que es fa formació

Segons el tinent d’alcalde dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, “per primera vegada en uns Jocs Mediterranis els voluntaris rebran una formació en diversos àmbits que facilitarà la seva inserció laboral abans i també després d’aquest esdeveniment. Gràcies a l’acord entre els jocs, el Servei d’Ocupació de Catalunya, el Servei Municipal d’Ocupació i Tarragona Impulsa, els voluntaris tenen l’oportunitat de rebre una formació de qualitat i totalment gratuïta”.

El passat mes de juliol es va constituir la Comissió Mixta de Seguiment del Pla de desplegament de les polítiques actives d’ocupació en el marc dels Jocs Mediterranis. Aquesta comissió està formada per representants del Departament d’Empresa i Ocupació mitjançant el Servei d’Ocupació de Catalunya; el tinent d’alcalde de Serveis a la Persona i Jocs Mediterranis de l’Ajuntament de Tarragona, Javier Villamayor; i el director general dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, Ramon Cuadrat, entre altres.