.

.

TOTS 21

Una trentena de comerciants i artistes locals mostren els seus productes al jardí històric de Parc Samà en una experiència de ‘shopping’ sense estrès en plena natura. Foto: Cedida

El II Samà Slow Market ofereix des de avui fins el diumenge quatre dies plens de música i esdeveniments per a tota la família, amb activitats específiques per als més petits (veure programa adjunt). A l’acte de inauguració, amb una bona entrada de visitants, han assistit el regidor de Promoció Econòmica del l’Ajuntament de Cambrils, Oliver Klein, i el d’Urbanisme, Enric Daza, amb la directora del Parc Samà, Marketa Stverakova, i la coordinadora dels comerciants, Teresa Recasens, com amfitriones.

Com en la primera edició, la filosofia que inspira aquesta iniciativa consisteix en una proposta per passejar relaxadament entre arbres centenaris i animals exòtics, gaudir de la seducció de l’arquitectura modernista i aturar-se sense presses en les parades d’artesania, flors, ceràmica, joieria, bijuteria, pintura… en una experiència de consum sostenible i sense estrès, en plena comunió amb la natura.

Avui dijous el Parc Samà tancarà a les 22 hores; demà i dissabte l’horari és de 10 del matí fins a les 12 de la nit. Diumenge, últim dia de d’aquest segon Samà Slow Market, l’horari serà de 10 del matí a 10 del vespre. Durant tots els dies, els comerciants descansaran des de les 14 fins a les 17 hores. Les tarifes per accedir a el parc durant el Samà Slow Market no varien (10 euros), excepte per a aquells que tinguin el passi anual (Samalina), que amb un abonament de 5 euros tindran accés a tots els dies de l’esdeveniment. Els residents de Cambrils tenen un 50% de descompte en l’entrada.

L’èxit de la primera edició ha permès donar continuïtat al Samà Slow Market, que neix de la col·laboració entre els sectors comercial i turístic de Cambrils, estimulada per les àrees de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament. «Hem tingut una gran demanda dels paradistes; els artesans porten dos anys aturats i tenen moltes ganes de tornar a mostrar el seu producte a el públic», valora Teresa Recasens des de l’òptica dels comerciants. «Hi ha gent de tot Catalunya, a més a més de les botigues de Cambrils; no hem acceptat més sol·licituds per les limitacions que imposa la pandèmia en matèria de seguretat».

Redacció