TOTS 21

Daniel Sanxis i Sarah Hill, en un moment del concert. Foto: Tarragona21

Amb èxit de públic i d’intèrprets ha arrencat la primera edició del Castellvell MusicFest, que fins al 22 d’agost oferirà un ampli repertori de música clàssica i que tindrà el plat fort en l’actuació del baríton tarragoní Àngel Òdena i la soprano Ximena Agurto el dia 15 a l’ermita de Santa Anna.

La Plaça de Rosa Maria Solé -on hi ha el Consultori- s’ha estrenat com a escenari i així continuarà, menys en el cas d’Òdena-Agurto i de Cinc Quarteres, donat l’excel.lent resultat que ha donat en acústica i altres factors positius. Prop d’un centenar de persones han omplert el recinte en una nit de divendres que començava amb plena canícula i acabava de manera suau, atractiva i gairebé refrescant.

El concert de presentació del festival el protagonitzaven Daniel Sanxis i Sarah Hill a les cordes -viola i violí/viola, respectivament-, amb la selvatana -i amb arrels de Castellvell- Júlia Fortuny al piano, un diamant en brut. Una selecció d’obres de Max Bruch, Miklós Rózsa, Mozart, Debussy o Shostakovich ompliren de bellesa musical i bona acústica la nit de Castellvell en una llarga actuació que acabà amb una interpretació familiar de bisos per part de Sanxis, la seva companya Sarah Hil i les seves dues filles.

Sanxis i Hill, amb Júlia Fortuny al piano. Foto: Tarragona21

Sanxis i Hill, amb les seves filles. Foto: Tarragona21

Sanxis i Hill són dos grans intèrprets reconeguts internacionalment que aborden sense por peces complicades i tenen per la mà autors com Rózsa. Sanxis és també el director artístic del festival.

Aquest neix per avalar la cultura en temps de restriccions econòmiques a l’amplíssim sector que la representa i que està patint la desconsideració dels governs en aquests moments tan durs. ‘Volem que el mes d’agost sigui eminentment cultural a Castellvell i l’any que ve serà encara millor’, subratllava el regidor de Cultura, Jordi Jové, abans de l’inici del concert. L’Ajuntament s’ha fixat com a meta que el festival ‘sigui el primer de Castellvell i el referent cultural del Baix Camp’. De fet, el Castellvell MusicFest es plantejava abans de la pandèmia com ‘un festival de les arts amb el fil conductor de la música’, subratllava a Tarragona21 el seu director artístic, Daniel Sanxis, on hi prenguin part també artistes plàstics de Castellvell.

El regidor de Cultura, Jordi Jové, abans del concert. Foto: Tarragona21

Amb aquesta ambició, el consistori ha anat de la mà de l’Associació Cultural Musical Ars Aurea Sonora, que encapçala Jordi Borràs i té la seva seu a Castellvell, i també de la mà de Daniel Sanxis, un intèrpret valencià estretament lligat a la Royal Liverpool Philarmonic Orquestra -la seva companya n’és membre des de 2005 i ell n’és col.laborador.

Jaume Garcia