.

.

TOTS 21

Dani Rubio, en l’arrencada del míting central. Foto: Cedida

Ara Reus ha celebrat dijous al vespre el míting central al pavelló del Reus Deportiu reclamant el valor del municipalisme i resumint les apostes de futur de la formació que lidera Dani Rubio, que ha conclòs demanant que diumenge “voteu en clau local”.

Rubio ha afirmat que la vella política ha provocat “desencant i desencís” a la ciutadania. “Però això ho podeu canviar tots vosaltres, els que no depeneu de les estructures oligàrquiques”. El candidat ha subratllat que ell farà “recuperar la il.lusió perquè els propers quatre anys ens juguem la dignitat davant partits que s’estan repartint les cadires. No podem permetre que la gent de Reus estigui governada per gent que canvia les cadires per quotes de poder”.

Enfrontant-se a una jornada de tempesta continuada i amb el risc de punxar el dia clau, Ara Reus vivia el míting central de campanya en un recinte tant exigent com és el pavelló d’esports del Reus Deportiu, que oferia una gran entrada. Accedint al vestíbul del pavelló amb la resta de regidors i acabant de recórrer així els mil quilòmetres de la campanya, on han repassat tota la ciutat en 50 dies, apareixien primer en una pantalla gegant.

Els membres de la llista eren presentats també en format vídeo. I al més pur estil NBA, amb els candidats de la llista sortien un rera un a la pista del pavelló,  i amb l’acaldable Dani Rubio enfrontant-se a l’auditori sense llegir ni un paper. Enric Bosch, president d’Ara Reus, obria el foc agraint la feina feta a l’equip del partit.

El candidat, durant la seva intervenció. Foto: Cedida

Dani Rubio s’ha presentat amb un stick d’hockei a les mans i tot seguit ha presentat el projecte de ciutat. “El Reus del futur l’hem de començar a construir a partir del 29 de maig”. Ha recordat que el 2011, l’Ajuntament tenia un deute de 430 milions d’euros: “Reus era la ciutat més endeutada de l’Estat”. La seva reducció “ha estat possible gràcies a gent com l’Enric Bosch, economista, que va definir quin era el model econòmico-financer que necessitava Reus, model que va ser ratificat per l’interventor municipal. Si avui podem parlar que Reus té solvència financera és gràcies a gent com tu”.

Així, la ciutat es pot plantejar revisions fiscals. “He de ser sensible amb les economies de les famílies i les empreses davant un increment del preu de la cistella de la compra”, començava. No hi haurà rebaixa general d’impostos, subratllava. La fórmula és aplicar bonificacions com en la instal.lació de plaques fotovoltaiques, “i que qui més recicli brossa menys pagui, i ser sensibles a les herències de propietats de pares a fills”. El compromís és revisar les ordenances fiscals “per incentivar i donar laxitivitat a la gravositat dels impostos”. Ara Reus ho farà jugant amb les properes liquidacions de crèdits i amb els fons Next Generation. “Medi Ambient, que gestiona Ara Reus, ha captat 7 MEU per a l’Ajuntament”, recordava.

“Hem estat l’únic partit que hem presentat una empresa que invertirà 15MEU”, assenylava sobre captació d’empreses. “L’alcalde ha de treballar amb les organitzacions empresarials per captar empreses, fet que es conseguirà amb els canvis urbanístics practicats en aquest mandat per captar firmes dels sectors agoalimentari, logístic i tecnològic”. Es tracta d’atreure “empreses que avui marxen a Constantí o a Mont-roig”. “Hem patit la complaença de no anar  a Barcelona”, ha criticat. I ha demanat vols a l’Aeroport els 365 dies de l’any. “Si l’alcalde és d’Ara Reus podrà anar a Barcelona a demanar el que ens toca com a ciutat referent de Catalunya. Això és defensar Reus”, ha incidit emfàticament.

Els reptes de futur

Els grans reptes del futur passen també per les infraestructures. Per al número 1 d’Ara Reus, la ciutat té una barrera arquitectònica important, les vies del tren, que “ens està trencant el desenvolupament urbanístic”. Així, ha refermat les propostes ja anunciades de connectar el passeig Mata i l’avinguda del Segle XX amb el barri Gaudí i la Boca de la Mina amb passos elevats, com també “el repte a la zona sud, allà on ha de créixer la ciutat”, amb un pont elevat que connecti Mas Iglesias, barri Fortuny, Juroca i Montserrat amb l’Hospital, el Tecnoparc i la futura zona universitària.

En matèria d’Habitatge, Daniel Rubio ha reiterat la dotació 4 milions d’euros durant el mandat per la compra de 90 pisos per posteriorment rehabilitar-los i incloure’ls a la Borsa de Lloguer Social i Assequible per destinar-ho a persones amb risc d’exclusió social o joves. “No tenir habitatge preparat és sinònim de despoblació i envelliment i si volem ser un referent hem de tenir un parc immobiliari en condicions”, ha assegurat.

Rubio ha posat en valor també el paper de Reus Energia, l’empresa que més plaques solars ha posat a disposició de la ciutat.

El candidat d’Ara Reus ha sentenciat que “la Generalitat ens traspassa competències, però no el total del cost dels projectes, de manera que costa diners als ciutadans per partida doble”. En el seu moment, Rubio i el seu equip van reclamar a la presidenta del Parlament de Catalunya que els municipis puguin rebre la totalitat del finançament. “Cap partit polític ens ha trucat per posar-se al nostre costat, la resposta ha estat silenci. Davant d’això només hi ha una solució: Ara Reus”, ha dit.

En matèria de seguretat, el candidat ha subratllat que s’ha aconseguit “el compromís amb els treballadors per assolir els 182 agents de la Guàrdia Urbana, i no conformant-nos amb això arribarem als 200 agents abans que acabi el mandat”.

Jaume Garcia