.

.

TOTS 21

ERC i socialistes empaten a dos diputats a la demarcació de Tarragona, els socialistes en guanyen un tot i que els republicans li treuen un sis per cent més de vots. La gran sorpesa, la caiguda dels representants del PP i Ciutadans. Junts x Cataluya i ECP mantenen el seu escó. Respecte al mes d’abril, la cara nova és la de la socialista Sandra Guaita.

ERC

Jordi Salvador

1.- Jordi Salvador i Duch (Tarragona, 23 de juliol de 1964) és un antropòleg català. Llicenciat en Geografia i Història a la Universitat Rovira i Virgili, Diplomat en Professorat d’EGB i doctor en Antropologia Cultura i Social per la URV. Premi Extraordinari de doctorat de la URV 2004-2005. Des de 2008 fins al novembre del 2015 va ser secretari general de la Unió General de Treballadors de Catalunya de les Comarques de Tarragona. A les eleccions generals espanyoles de 2015 va ser candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya a la circumscripció de Tarragona i fou elegit diputat. Va repetir l’escó a les eleccions generals espanyoles de 2016.

Norma Pujol

2.- Norma Pujol.- És diplomada en magisteri d’educació musical per la Universitat de Lleida i postgraduada en gestió i direcció de centres educatius per la mateixa universitat i en educació musical per la Universitat Autònoma de Barcelona.

És mestra de la Generalitat de Catalunya des del 2010. Va formar part de l’equip de redacció de la revista d’informació local La Veu de Flix des de l’any 2008 fins al 2015. És membre de diverses entitats culturals i esportives com ara el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, la Joventut Esportiva de Flix i l’Assemblea Nacional Catalana. Fou presidenta del Club Nàutic Flix entre 2012 i 2015.

Fou coordinadora territorial de Joventut de les Terres de l’Ebre entre els anys 2016 i 2018. És directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya i regidora de Joventut, Cultura i Igualtat a l’Ajuntament de Flix per Entesa per Flix.[2] És candidata a les eleccions generals espanyoles de 2019 per la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes, ocupant el segon lloc a la llista per la demarcació de Tarragona.[3]

PSC

Joan Ruiz

Joan Ruiz i Carbonell, tarragoní nascut a València el 10 d’agost de 1954, membre del Congrés dels Diputats en la IX, X XI i XII legislatures. Professor d’EGB i Llicenciat en Geografia i Història, ha treballat com a professor d’ensenyament primari i secundari. Ha estat cap de gabinet de l’alcalde de Tarragona, Josep Maria Recasens i Comes, el 1984-1989, del Governador Civil de Tarragona entre 1990 i 1996 i assessor del Grup Socialista de la Diputació de Barcelona.

Sandra Guaita

Regidora socialista a l’Ajuntament de Reus (Baix Camp) és llicenciada en biologia per la Universitat de Barcelona. Ha treballat en laboratoris de recerca oncològica a Barcelona i Londres. Membre també de la candidatura municipal del PSC a Reus a les eleccions municipals del mes de maig

Ferran Bel

JXCAT

Ferran Bel

Ferran Bel va néixer a Tortosa fa 50 anys. És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UB i postgraduat en Economia i Gestió de la Hisenda Local i Autonòmica. ÉS economista i professor associat de la URV. També ha exercit la docència a la UB. Ha estat regidor a l’Ajuntament de Tortosa des de l’any 2003, i n’és l’alcalde des de l’any 2007. Ha estat president del Consell Comarcal del Baix Ebre i ha estat senador a les Corts Generals en la darrera legislatura.

En Comú Podem

Ismael Cortés

Ismael Cortés.- Granada, 1985- Independent i afí a Pablo Iglesias, és expert en discriminacions de col·lectius minoritaris. És doctor en Estudis Internacionals de Pau i Conflictes.

El Senat

Pel que fa al Senat, es repeteixen les mateixes cares, amb els republicans Miquel Aubà, Laura Castel i Jose Rufà encaçalant els vots. En quart lloc se situa el socialista Santi Castellà.

Consulteu els resultats al Senat a la circumscripció de Tarragona en aquest enllaç.